fbpx ...

Ik heb mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten voor jullie op een rijtje gezet. Vaak krijg ik de vraag welke producten ik allemaal gebruik voor mijn huid en haren. Een gezonde huid start natuurlijk van binnenuit, dus de eerste stap is voldoende water drinken en een gezond voedingspatroon. Daarnaast ben ik fan van het motto less is more en gebruik ik het liefst zo min mogelijk producten. Toen ik wat jonger was had ik vaak last van puistjes en smeerde ik veel verschillende producten op mijn gezicht. Mijn dokter adviseerde mij toen om mijn gezicht alleen te wassen met water en al die irriterende reinigingsgels achterwege te laten. Dat advies heb ik toen opgevolgd en dat werkte erg goed. Bovendien let ik er op dat alle producten die ik gebruik 100% natuurlijk zijn en het liefst ook vegan en dierproefvrij. 

 

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je gezicht

 

natuurlijke verzorgingsproducten

 

Voor mijn gezicht gebruik ik eigenlijk zo min mogelijk producten. Ik was mijn gezicht twee keer per dag met water en verder gebruik ik een vitamine C serum en een crème. Soms reinig ik mijn gezicht met een speciale cleanser terwijl ik onder de douche sta, maar niet elke dag. Het is namelijk belangrijk dat de pH-waarde van je huid op peil blijft en door je gezicht intensief te reinigen met verschillende producten kan het alleen maar geïrriteerd raken. Als de pH-waarde van je huid erg hoog is krijgen slechtere bacteriën de overhand, wat weer kan leiden tot een onzuivere huid met veel puistjes. Dat is ook de reden dat ik mijn gezicht niet elke dag met een cleanser reinig, hoe natuurlijk deze ook mag zijn. 

 

Dag- en nachtcrème

 

Voor mijn gezicht gebruik ik elke dag een dag- en nachtcrème. Momenteel gebruik ik de Organic Virgin Coconut Oil dagcrème van Dr. Organic. Dit is een van mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. Een fijne dagcrème met aloë vera, kokosolie en biologische essentiële oliën. Deze dagcrème is erg voedend en voelt heerlijk zacht aan op mijn gezicht. Deze crème gebruik ik ‘s ochtends en ‘s avonds, nadat ik mijn gezicht heb gewassen met water. Daarnaast heb ik de crèmes van Naif, Weleda en Beauty Kitchen ook geprobeerd door de jaren heen en deze merken zijn ook aanraders. 

 

Vitamine C serum

 

Sinds een paar weken gebruik ik elke avond een vitamine C serum van Holland & Barrett, waar ik erg enthousiast over ben! Dit serum simuleert de productie van collageen in je huid, waardoor je minder rimpels krijgt. Nu heb ik op dit moment nog geen grote rimpels, maar je kan er maar beter vroeg bij zijn toch? Daarnaast voelt dit serum ook heerlijk aan voor mijn huid! Bovendien merk ik dat mijn gezicht meer kleur heeft gekregen sinds ik dit serum gebruik, terwijl ik niet veel in de zon zit. Dit vitamine C serum is trouwens vegan, SLS vrij, parabenen- en dierproefvrij. ‘S avonds voor het slapengaan was ik eerst mijn gezicht met water en daarna druppel ik dit serum over mijn gezicht. Dan smeer ik het uit, laat het even intrekken en daarna smeer ik er een laagje crème overheen. 

 

Natuurlijke cleanser

 

Een paar keer per week reinig ik mijn gezicht met de cleanser van Naïf. Deze heb ik standaard in de douche staan en is heerlijk als extra oppepper voor mijn gezicht. Deze cleanser bevat zonnebloemolie en lijnzaadolie, welke ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt. Sowieso ben ik fan van dit merk, omdat ze erg transparant zijn en ze ook geen ‘zooi’ in hun producten gebruiken. Puur natuur, that’s what I like!

 

Hallo mooie mond en lippen!

 

natuurlijke verzorgingsproducten

zonderzooi

 

Mijn lippen drogen snel uit als ik er producten op smeer, dus ik probeer zo min mogelijk te smeren. Maar als ik bijvoorbeeld in de winter droge lippen heb gebruik ik Weleda Skin Food Lip Butter. Dit is een fijne natuurlijke balsem die mijn lippen goed voedt! Deze smeer ik dan ‘s avonds voor het slapengaan op en dan zijn mijn lippen ‘s ochtends weer hersteld. Ook gebruik ik soms lippenstift, bijvoorbeeld als ik een feestje heb en er net wat stralender uit wil zien. Al jaren is de natuurlijke matte lippenstift van Burt’s Bees mijn favoriet. Deze lippenstift voelt aan als lippenbalsem en bevat jojoba olie en shea boter, waardoor de lippenstift erg voedend is. Mijn favoriete kleur is Niagara Overlook. Deze lippenstift is overigens niet vegan, want er zit wel bijenwas in.

Voor mijn tanden gebruik ik de kokosolie tandpasta van Dr. Organic. Deze is 100% natuurlijk en houdt mijn mond lekker lang fris! Er staat dan wel whitening op de verpakking, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet zoveel van merk. Daarnaast gebruik ik altijd een bamboe tandenborstel van Next Brush. Wist je dat er jaarlijks 2 miljard plastic tandenborstels in de oceaan terechtkomen? Deze bamboe tandenborstel is veel beter voor het milieu en staat bovendien ook erg leuk in je badkamer! 

 

Natuurlijke shampoo, deodorant en zero waste items

 

natuurlijke verzorgingsproduct

 

Het afgelopen jaar heb ik veel verschillende shampoos uitgeprobeerd. Ik was namelijk op zoek naar een fijn merk dat natuurlijk was én goed voor het milieu. De zero waste shampoo bars waren niet mijn ding, want daar werd mijn haar alleen maar erg vet van. Ook zorgden verschillende merken juist voor slap haar. Eindelijk heb ik de ideale shampoo gevonden, namelijk de Hydrate Shampoo van Authentic Beauty Concept. Deze shampoo is ontwikkeld door kappers en kan je vinden bij de betere kapsalons. Deze shampoo bevat geen sulfaten, parabenen en siliconen. Ook is de shampoo helemaal vegan. Maar het fijnste vind ik wel de heerlijke geur, een combinatie van mango en vanille! 

 

Deodorant zonder zooi

 

Deze deodorant van Nuud kon zeker niet ontbreken in het rijtje van mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. Zoals de naam al zegt is het een clean product, zonder gekke toevoegingen. Ook bevat deze deodorant geen goedkoop parfum, maar het heeft juist een natuurlijke geur. De bioplastic tube is gemaakt van suikerriet, veel beter voor het milieu dan de standaard deodorants! Deze deodorant is wel anders in gebruik, omdat je hem onder je oksels moet smeren. Vaak gebruik ik een beetje ter grootte van een erwt en smeer het dan uit over beide oksels. Deze deodorant werkt echt top en ik wil nooit meer iets anders. 

 

Milieuvriendelijke wattenschijfjes en wattenstaafjes

 

Verder gebruik ik wasbare wattenschijfjes, welke veel duurzamer zijn dan gewone wattenschijfjes. Deze kan je namelijk gewoon uitwassen en weer hergebruiken. Bovendien zijn ze ook veel zachter voor je ogen! Deze wattenschijfjes gebruik ik om mijn mascara af te halen. Ook gebruik ik wattenstaafjes van bamboe en biologisch katoen om restjes mascara te verwijderen. Deze scoor ik beide bij Holland & Barrett. Ik ben al heel mijn leven een kluns met mascara op doen en smeer er vaak de helft naast. Daarom heb ik altijd wattenstaafjes in mijn toilettas zitten. 

Hopelijk heb ik je met deze blog kunnen inspireren om vaker te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. Heb je nog een vraag over dit onderwerp aan mij? Laat het mij dan weten in de comments! Dit artikel is trouwens niet gesponsord en het zijn puur producten die ik fijn vind en dagelijks gebruik. #nosponjustfan.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz