fbpx ...

Nu het weer warmer wordt buiten is er niks lekkerder dan een salade als lunch of diner, toch? Dan is deze pad thai salade met pinda dressing altijd een goed idee! Een aantal jaar geleden heb ik zelf door Thailand gereisd en pad thai was toen één van mijn favoriete gerechten. Sowieso vind ik de Thaise keuken heerlijk, van de pittige curry’s tot de romige soepen met kokosmelk.

Ik zou best dagelijks Thais kunnen eten en toch zou het mij nooit gaan vervelen! Pad thai is normaal gesproken een gerecht op basis van noedels en daarnaast zitten er verschillende groenten, ei, garnalen en pinda’s in. Ik heb het gerecht natuurlijk plantaardig gemaakt en daarnaast heb ik de noedels vervangen door noedels van courgette en wortel. Zo heb je een lekker licht maaltje dat ideaal is voor zomerse dagen. Bovendien is het gerecht zo ook glutenvrij! 

 

Pad thai salade met courgette noedels

 

Toch vult deze pad thai salade erg goed, ook vanwege de sojabonen en de pinda dressing. De sojabonen geven een lekkere bite aan de salade en zijn bovendien ook rijk aan eiwitten. Daarnaast is de pinda dressing een heerlijke combinatie van Oosterse smaken, zoals pindakaas, limoen en sojasaus. Deze dressing ga je zeker nog vaker terug zien komen in mijn recepten, want hij is erg verslavend! Het beste kan je de noedels even masseren met de dressing, zodat de dressing goed verdeeld is en de noedels voldoende smaak krijgen. Daarna versier je de salade met verschillende toppings en is het gerecht zo klaar! Persoonlijk vind ik dat een Aziatisch gerecht niet af is zonder een flinke hand koriander. I loooove koriander! Maar ik weet dat veel mensen het vinden smaken naar zeepsop, dus je kan het ook weg laten of vervangen door peterselie. 

Deze pad Thai salade met pinda dressing is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik tamari i.p.v. sojasaus)
  • Lactosevrij
  • Boordevol eiwitten

Laat je me weten wat je van deze pad thai salade vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pad-thai-salade-met-pinda-dressing pad-thai-salade-met-pinda-dressing

pad-thai-salade-met-pinda-dressing 

Recept pad thai salade met pinda dressing

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 courgette
2 middelgrote winterpenen 
1 rode paprika
200 gram verse sojabonen 
40 gram ongezouten pinda’s
Handje verse koriander

Pinda dressing
3 eetlepels 100% pindakaas (zonder stukjes)
1 eetlepel ahorn siroop
1,5 theelepel sojasaus (of tamari als glutenvrije optie)
1,5 theelepel sesamolie
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels water

 

Benodigdheden

Spiraalsnijder 

 

Bereiding

1. Doe de pindakaas, ahorn siroop, sojasaus en sesamolie in een schaaltje en roer door elkaar. Voeg daarna het limoensap toe en roer nogmaals door elkaar. Voeg ten slotte het water toe en roer net zolang totdat het een smeuïge dressing is. Dat duurt ongeveer 1-2 minuten. 

2. Snijd de uiteinden van de courgette en wortel. Maak daarna van beide groenten dunne lange slierten met een spiraalsnijder.

3. Verwijder het binnenste gedeelde van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

3. Doe de slierten courgette en wortel in een grote kom en mix goed door elkaar. Voeg de pindadressing toe en masseer deze er doorheen met je handen. 

4. Verdeel dit over twee borden en garneer elk bord met paprika, sojabonen, pinda’s en koriander.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz