fbpx

Pasen staat weer voor de deur, daarom wilde ik jullie graag verrassen met deze lekkere paasbrunch recepten. Ik vind Pasen altijd erg gezellig. Vooral een uitgebreide paasbrunch daar ben ik dol op. De tafel vrolijk aangekleed boordevol met verse broodjes, lekkere spreads, paaseitjes en nog veel meer. In mijn ogen kan een gezond taartje ook niet ontbreken bij een paasbrunch. Normaal gesproken vier je Pasen misschien wel met de hele familie, maar vanwege het corona virus moeten we dit jaar thuis blijven. Maar ook thuis kan je er een gezellig paasweekend van maken! Daarom heb ik samen met zes andere bloggers onze favoriete paasbrunch recepten op een rijtje gezet. Van gezonde taartjes tot heerlijke cinnamon roll wentelteefjes, er zit vast wel iets bij dat je lekker vindt.

Ook wil ik even vermelden dat niet alle recepten 100% Zonderzooi-proof zijn, omdat ik deze blog gemaakt heb samen met andere bloggers. Wel zijn veel recepten vegan, glutenvrij en lactosevrij. Geniet van alle paasbrunch recepten en een heel fijn Pasen! Laat je me weten wat je van deze paasbrunch recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

10x paasbrunch recepten

 

Aspergesoep met geroosterde bloemkool

 

paasbrunch-recepten

Zin in een lekker soepje bij je paasbrunch? Maak dan deze aspergesoep met geroosterde bloemkool van Healthy Wanderlust. Een heerlijke romige soep met een vleugje komijn en kerrie. Deze soep kan je ook al eerder maken, want de tweede dag is de soep nóg lekkerder!

 

Vegan citroen-kokos taart

 

vegan-kokos-citroen-taart

Deze vegan kokos-citroentaart is heerlijk voor bij de paasbrunch. De combinatie van kokosyoghurt en citroen is erg fris van smaak. Deze taart maak je al in een kwartiertje en daarna hoeft hij alleen nog even op te stijven in de koelkast. Zo kan je hem al een dag eerder maken, dan hoef je hem met Pasen alleen nog maar even uit de koelkast te halen. Ook is de taart gluten- en lactosevrij! 

 

Cinnamon roll wentelteefjes van brioche

 

paasbrunch-recepten

Deze cinnamon roll wentelteefjes van Jenny Alvares zijn om te smullen! De wentelteefjes zijn geïnspireerd op de Zweedse kaneelbroodjes, maar dan dus gemaakt van brioche. Een lekker recept waar je iedereen blij mee maakt tijdens de paasbrunch. 

 

Glutenvrije yoghurttaart met mango en frambozen

 

paasbrunch-recepten

Uit deze kleurrijke taart wil je toch gelijk een hapje nemen? Deze glutenvrije yoghurttaart van Oh My Pie ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook erg lekker. Ook is deze taart ideaal voor mensen met allergieën, want de taart is volledig vegan, glutenvrij en lactosevrij. 

 

Spread van wortel en paprika

 

paasbrunch-recepten

Deze spread van wortel en paprika van Healthy Wanderlust is heerlijk voor op brood! Ook kan je bruchetta’s maken met deze spread en die serveren bij je gezonde paasbrunch. Zo staat de tafel niet helemaal vol met zoete snacks, maar heb je ook wat hartigs om van te genieten.

 

Pannenkoektoren met koffie-karamelsaus, pecannoten en sinaasappel

 

vegan-pannenkoeken-pasen

Deze pannenkoektoren met koffie-karamelsaus van Lisa Goes Vegan is toch geweldig om te serveren als paasontbijt? Ook al vier je Pasen misschien in je eentje, dan kan je er nog wel een feestje van maken. Dankzij het vleugje koffie door de karamelsaus is dit recept ideaal voor alle koffieliefhebbers. 

 

Vegan gember-citroen cheesecake

 

vegan-gember-citroencheesecake

Deze vegan gember-citroencheesecake van Zoet Recepten is lekker fris van smaak. De combinatie van verse gember met citroen en blauwe bessen is heerlijk! Deze taart is ook gluten- en lactosevrij en bevat verder geen zooi. Zo kan je gewoon genieten zonder schuldgevoel!

 

Toast met cashew cream en aardbeien

 

paasbrunch-recepten

Deze toast met aardbeien en cashew cream is zo ontzettend lekker! De cashew cream heeft een heerlijke vanillesmaak en dankzij de combinatie met de aardbeien is het een lekker recept voor Pasen. Ook erg leuk voor kleine kinderen.  

 

Vegan plaatkoek met rood fruit

 

paasbrunch-recepten

Deze vegan plaatkoek met rood fruit van Eefs Food past erg goed bij een gezellige paasbrunch! Naast rood fruit bevat deze plaatkoek ook een vleugje limoen en daardoor wordt de plaatkoek lekker fris van smaak. Deze vegan plaatkoek is ook lactosevrij, dus ideaal voor mensen met een lactose-allergie.

 

Glutenvrije bosvruchten-kruimeltaart

 

paasbrunch-recepten

Wil je een lekker taartje op tafel zetten tijdens Pasen? Dan is deze glutenvrije bosvruchten-kruimeltaart van Oh My Pie een goed idee! Weer eens wat anders dan de standaard appel-kruimeltaart en stiekem ook veel lekkerder.

Veel plezier met het maken van deze paasbrunch recepten. Geniet er van en een fijn Paasweekend!

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)