fbpx ...

Wat ga jij dit jaar op tafel zetten met Pasen? Deze toast met aardbeien en cashew cream is ideaal voor een gezellige paasbrunch! Dit jaar zal Pasen wel even anders zijn dan andere jaren. Aangezien we elkaar zo min mogelijk mogen zien vanwege het corona virus blijven we veel binnen. Maar desondanks kan je het toch leuk maken samen met je vriend(in) of gezin. Dan is deze toast met aardbeien en cashew cream goed idee om te serveren. De cashew cream heb je zo gemaakt en is echt ontzettend lekker. Als ik deze cashew cream maak kan ik er niet vanaf blijven en smikkel ik vaak de helft al op. Ook de combinatie met aardbeien en verse munt is heerlijk. Genoeg redenen dus om dit recept voor Pasen eens te proberen!

 

Hoe maak je cashew cream?

 

Cashew cream maken klinkt misschien ingewikkeld, maar het is juist erg makkelijk. Qua smaak is deze cashew cream trouwens niet te vergelijken met roomkaas, maar heeft het meer iets weg van cheesecake. Do I need to say more? Ik maakte de cashew cream van cashewnoten, die ik eerst acht uur heb geweekt in water. Het handigste is om ze ‘s nachts in water te laten weken, dan kan je de volgende dag gelijk aan de slag met het recept. Daarna doe je de cashewnoten samen met de kokosmelk, ahorn siroop, citroensap, vanille extract en zout in de keukenmachine. Na een paar minuten malen krijg je een romige cashew cream waar je je vingers bij aflikt!

Ik gebruikte de cashew cream ook bij deze cheesecake mousse met frambozen. Dus mocht je wat extra willen maken dan kan je het ook nog gebruiken voor een lekker dessert. Oh en ben je niet zo dol op de smaak van kokos? Die proef je gelukkig nauwelijks in het recept. De cashew cream smaakt heerlijk zoet met een vleugje vanille. Heerlijk op een toast met aardbeien en verse munt. Ik weet zeker dat je gaat genieten van dit paasbrunch recept! 

Deze toast met aardbeien en cashew cream is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze toast met aardbeien en cashew cream vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

toast-met-aardbeien

toast-met-aardbeien

 

Recept toast met aardbeien en cashew cream

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

4 sneeën vers speltbrood
4 aardbeien
Paar takjes verse munt
100 gram ongebrande cashewnoten*
60 ml romige kokosmelk
2 eetlepels vers citroensap
1,5 eetlepel ahorn siroop
1 theelepel vanille extract
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Koekepan
Kom

 

Bereiding

1. Week de cashewnoten eerst 8 uur in een kom met water. Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water.

2. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal een halve minuut. Voeg daarna de kokosmelk, citroensap, ahorn siroop, vanille extract en zout toe en maal 2-3 minuten tot een romige cashew cream.

3. Snijd de aardbeien in plakjes. 

4. Rooster de boterhammen een paar minuten in een pan zonder olie of gebruik een broodrooster.

5. Besmeer elke boterham met een dikke laag cashew cream en beleg met plakjes aardbei. Garneer met verse munt.

Tip: Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrij brood of rijstwafels. 

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

 

toast-met-aardbeien

info@zonderz