fbpx ...

Elke week staat er bij mij wel een gezonde pasta op tafel. Deze pasta met cashewnoten pesto en gegrilde courgette is mijn nieuwe favoriet. Eigenlijk is het een leuke twist op het standaard pasta pesto recept. Voor dit recept maakte ik zelf groene pesto van cashewnoten. Pijnboompitten worden steeds duurder, dus waarom zou je dan niet gewoon pesto van cashewnoten maken? Bovendien is zelf pesto maken erg makkelijk. Je doet gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine, mixt een paar minuten en klaar is de pesto. Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een staafmixer gebruiken om alles fijn te malen. Deze cashewnoten pesto is lekker romig en heerlijk in combinatie met pasta. Ik kook altijd eerst de pasta en daarna roer ik de pesto er doorheen, zo wordt de pasta lekker smeuïg.

 

Gezonde pasta met cashewnoten pesto

 

Ook voegde ik wat gegrilde courgette toe aan deze gezonde pasta. Eigenlijk ben ik zelf helemaal niet zo’n fan van courgette. Dat is ook de reden waarom je bijna nooit recepten met courgette op mijn blog ziet staan. Ik vind courgettes altijd een beetje waterig en smaakloos. Maar gelukkig heb ik sinds kort een nieuwe grillpan en gegrilde courgette smaakt veel beter! Grill jij ook wel eens courgettes? Ze worden dan gelijk wat krokanter en krijgen een lekkere bite. Ook voegde ik nog wat zongedroogde tomaten toe aan deze pasta, omdat ze een heerlijke Italiaanse touch geven aan dit recept. Net zo lekker als in Italië, maar dan dus gewoon thuis. Hopelijk maak ik je blij met dit pasta recept en staat het binnenkort ook bij jou op tafel. Enjoy!

Deze pasta met cashewnoten pesto en gegrilde courgette is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (kies glutenvrije penne)
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze pasta met cashewnoten pesto en gegrilde courgette vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pasta-met-cashewnoten-pesto

pasta-met-cashewnoten-pesto

 

Recept pasta met cashewnoten pesto en gegrilde courgette

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram spelt- of glutenvrije penne 
1/2 courgette
1/2 avocado
8 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
30 gram cashewnoten
2 eetlepels cashewnoten pesto (zie hieronder)
Handje rucola
Scheutje olijfolie

Cashewnoten pesto
1 basilicumplant (alle bladeren)
60 ml milde olijfolie
80 gram cashewnoten
4 eetlepels citroensap
1-2 teentje(s) knoflook
1 eetlepel edelgistvlokken
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer
Grillpan

 

Bereiding

1. Haal alle blaadjes van de basilicumplant en spoel ze even af. Doe de basilicumblaadjes samen met de cashewnoten, olijfolie, citroensap, knoflook, edelgistvlokken en zout in de keukenmachine en maal in een paar minuten tot pesto. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alles in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot pesto.

2. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

3. Snijd de courgette in dunne plakken en vet deze licht in met olijfolie aan beide kanten. Breng ze ook op smaak met zout.  

4. Verwarm de grillpan en grill de courgette aan beide kanten mooi bruin.

5. Snijd de avocado in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten wat kleiner. Hak ook de cashewnoten fijn met een groot mes.

6. Giet de pasta af. Doe de pasta in een grote kom samen met 2 eetlepels cashewnoten pesto en mix alles goed door elkaar.

7. Verdeel de rucola over twee borden. Schep daar de pasta overheen en garneer met gegrilde courgette, zongedroogde tomaten, avocado en cashewnoten. 

Tip: Heb je nog wat pesto over? Bewaar die dan in de koelkast en smeer die de volgende dag op je brood. Heerlijk!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz