fbpx ...

Wist je dat je veel positieve energie uit de nieuwe maan kan halen? Daarom leg ik je graag uit hoe je nieuwe maan intenties maakt. De maan bestaat uit vier verschillende fasen, namelijk de nieuwe maan, de wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. Het is helemaal niet gek om te leven met het ritme van de maan, aangezien de maan ook de waterhuishouding op onze aarde beïnvloedt. De nieuwe maan staat voor vernieuwing en je kan deze tijd gebruiken om de zaadjes van je dromen te planten.

Sinds ik het boek Moonology van Yasmin Boland heb gelezen maak ik elke maand nieuwe maan intenties. Dit boek is sowieso een aanrader als je echt wat dieper wilt ingaan over de werking van de maan en hoe je kan leven volgens de maanstanden. Bijna al mijn nieuwe maan intenties zijn uitgekomen de afgelopen tijd, dus ik geloof zeker in de kracht van de nieuwe maan! Daarnaast begrijp ik ook best dat je het wat zweverig vindt klinken. Maar maak gewoon eens één keer nieuwe maan intenties en waarschijnlijk zal je gelijk ervaren wat voor positieve invloed dit heeft op je leven.

Je kan nieuwe maan intenties gebruiken om jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen, maar ook op werkgebied. De krachtige energie van de nieuwe maan zorgt voor mooie kansen en ontwikkelingen in je leven. Daarom is het slim om rondom de nieuwe maan – zie hier de maankalender – intenties op te stellen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ik leg het je uit! 

 

Zo maak je nieuwe maan intenties

 

1. Waar ben je dankbaar voor?

 

Schrijf eerst vijf tot tien dingen op waar je dankbaar voor bent.  Dat kunnen dingen zijn die deze maand gebeurd zijn, maar ook dingen waar je in het algemeen dankbaar voor bent. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een gezond lichaam hebt, in een fijn huis woont of een baan hebt die je erg leuk vindt.

Daarnaast kunnen het ook personen zijn waarvan je dankbaar bent dat je ze in je leven hebt. Denk hier rustig over na en schrijf alles op wat in je opkomt. Ik gebruik hier zelf een mooi boekje voor, dat ik tijdens elke nieuwe maan weer gebruik.

 

2. Wat zijn jouw intenties voor deze maand?

 

Schrijf daarna drie tot zes dromen en doelen op voor de komende maand. Wat wil je allemaal bereiken? Zijn er dingen op persoonlijk vlak waar je wel wat meer aandacht aan wilt besteden? Schrijf al deze dingen op. Denk hier bewust over na en laat je gedachten stromen, want je bent vrij om alles op te schrijven wat in je opkomt. Vaak schrijf ik drie dingen op die te maken hebben met mijn werk, zoals het krijgen van meer toffe campagnes of mijzelf verbeteren op het gebied van food fotografie.

Daarna schrijf ik drie dingen op die voor mij persoonlijk belangrijk zijn, bijvoorbeeld meer quality time met mijn vriend of elke dag mediteren. Meer doelen en dromen mag natuurlijk ook, maar soms geeft dat juist stress omdat het dan minder haalbaar is. Vandaar dat ik zelf liever werk met maximaal zes intenties.

 

Focus on the good

 

Bij nieuwe maan intenties is het belangrijk om de intenties te voelen alsof ze al gebeurd zijn. Dat kan misschien erg lastig voor je zijn en dat begrijp ik helemaal. Daarom is het ook belangrijk om te ze visualiseren, maar daar vertel ik je meer over bij stap drie. Sta stil bij wat je wél wilt en denk vooral niet aan wat je niet wilt.

Focus on the good, dat is de kern bij het maken van nieuwe maan intenties. Je kan alles wensen wat je maar wilt. Als jij volledig in jouw intenties gelooft, dan komen ze ook echt uit. Neem alleen wel kleine stapjes als dat nodig is. Als je bijvoorbeeld wenst voor een nieuw huis maar nog geen baan hebt, kan je beter eerst wensen voor een nieuwe baan. 

 

Geef elke intentie een percentage

 

Als je tien intenties hebt opgeschreven ga je kijken in hoeverre je denkt ze te gaan behalen. Schrijf daarom achter elke intentie een percentage van 0% tot 100%. Als je bijvoorbeeld zeker weet dat je elke dag gaat mediteren zet je daar 100% achter. Maar er zijn vast ook dingen die je misschien moeilijker vindt, zoals drie keer per week sporten. Zet daar dan 50% achter.

Denk rustig na over alle intenties en bepaal per intentie het percentage. Op die manier weet je goed waar je de meeste aandacht aan moet besteden de komende tijd, want dat zijn de intenties met het laagste percentage. 

 

nieuwe-maan-intenties

 

3. Visualiseer je intenties

Als je eenmaal je nieuwe maan intenties hebt opgeschreven is het tijd om te gaan visualiseren. Visualisatie is een krachtige tool om te zorgen dat jouw intenties ook echt uitkomen. Begin bovenaan bij de lijst met intenties en zie elke intentie voor je. Misschien is een van jouw intenties om vaker te gaan hardlopen. Zie dan voor je hoe je je sportoutfit aantrekt, hoe je rent door het bos en hoe fit je je voelt tijdens het hardlopen.

Door te visualiseren zorg je ervoor dat je intenties tot leven komen en daardoor trek je ze sneller tot je aan. Daarnaast is het ook belangrijk om je gevoelens tot leven te laten komen tijdens het visualiseren. Voel je je enorm gelukkig bij een bepaalde intentie? Laat dan gelukzalige gevoel dan ook door je lichaam stromen tijdens de visualisatie. Doe dit zo stap voor stap bij elke intentie. 

 

4. Schrijf je intenties op als affirmaties

 

Door te affirmeren kan je jouw intenties gaan versterken. Heb je nog nooit van affirmaties gehoord? Dan leg ik je even uit wat het is. Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’ en betekent versterken. Als je een bepaalde zin maar vaak genoeg herhaald dan wordt het enorm versterkt en gaan je hersenen er steeds meer in geloven.

Het is daarbij wel belangrijk om de affirmaties positief te houden en laat dat nou net iets zijn wat veel vrouwen lastig vinden. Zo kan je misschien wel tien keer op een dag tegen jezelf zeggen ‘Ik ben te dik’ en het daardoor nog gaan geloven ook. Niet doen dus! Bij affirmaties is het belangrijk dat je ze positief en daarnaast ook in de tegenwoordige tijd formuleert. 

Laten we even teruggaan naar het hardlopen. Stel je voor je intentie is om vaker hard te lopen. Schrijf dan bijvoorbeeld op: ‘Ik ben sportief en dankbaar dat ik zo goed kan hardlopen’. Door de woorden ‘ik ben’ te gebruiken laat je het universum weten dat dit een feit is en hoe vaker je het herhaalt, hoe meer je hersenen er in gaan geloven.

Schrijf bij elke intentie een affirmatie op om je intentie te versterken. Dit kan je in een boekje noteren of op een zichtbare plek in je huis, zodat je er vaak aan wordt herinnerd en ze nog meer tot leven komen. Spreek je affirmaties een aantal keer per dag hardop uit zodat je intenties nog meer versterkt worden. Voorbeelden van affirmaties kunnen zijn:

  • Ik ben tevreden met mijzelf
  • Ik ben dankbaar voor alle overvloed in mijn leven
  • Ik ben in balans met mijzelf
  • Ik ben trots op wie ik ben
  • Ik ben gezond
  • Ik ben een inspiratiebron voor anderen
  • Ik ben een lieve vriendin

Wens je voor liefde? Wens dan niet voor liefde, maar kies dan voor de affirmatie ‘Ik ben verliefd’. Wil je graag een nieuwe baan? Ga dan voor de affirmatie ‘Ik ben gek op mijn nieuwe baan.’ Zorg dat je alles in de tegenwoordige tijd formuleert alsof je het al hebt. 

 

nieuwe-maan-intenties

 

5. Mediteer en laat je intenties uitkomen

Nadat je de eerste vier stappen hebt gedaan is het belangrijk om te mediteren. Door te mediteren creëer je namelijk rust in je hoofd en kunnen jouw intenties een plekje krijgen. Zorg dat je comfortabele kleding draagt, zoals een legging of lekkere trui. Ga op een kussen zitten of ga languit op een yogamatje liggen, wat jij zelf het prettigste vindt.

Doe je ogen dicht en focus je op je ademhaling. Adem rustig in en rustig uit. Voel hoe je lichaam steeds zwaarder wordt en laat je gedachten als wolkjes voorbij zweven, maar geef er geen aandacht aan. Probeer zo een kwartier in stilte te mediteren en voel hoe jouw nieuwe maan intenties gaan uitkomen.

Bij de volgende nieuwe maan kan je even terugkijken naar je oude intenties. Ik doe dit zelf elke keer en vind het erg leuk om te zien hoeveel dingen er al zijn uitgekomen. En onthoud één ding: als jij er in gelooft dan trek je het ook echt aan. Blijf positief, gebruik de affirmaties om je dromen te versterken en laat het universum de rest doen. Heb je nog vragen over het maken van nieuwe maan intenties? Laat het mij dan weten in de comments!

Bron: Moonology, klik hier om het boek te bestellen
Fotografie: Willemijn Louws

Wil je meer balans ervaren in je lichaam en mind? Ga dan aan de slag met mijn Balance e-book met 52 Ayurvedische recepten. Dit e-book zorgt voor meer balans en minder last van vervelende klachten. Klik hier om het e-book te bekijken. 

info@zonderz