Ben je op zoek naar gezonde lunch recepten? Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet. Misschien moet je de komende weken thuis gaan werken vanwege het coronavirus. Dan is het wel fijn om voldoende variatie te hebben in je lunch, toch? Momenteel is de buddha bowl met tahin dressing mijn favoriet, maar ook de wraps met scrambled tofu vind ik erg lekker. Met deze gezonde lunch recepten is thuis lunchen echt een feestje!

Heb je niet zoveel tijd om een lunch te maken? Dan is brood ook een prima oplossing. Veel mensen denken dat ze dik worden van brood eten, maar dat valt gelukkig wel mee. Mijn advies is om 2-3 boterhammen te eten als lunch en daarnaast ook wat extra rauwkost bij je brood te eten. Zo krijg je een flinke portie vitaminen, mineralen en vezels binnen. De veggie sandwich met avocado en bieslook is daar een goed voorbeeld van. Welke van deze lunch recepten ga jij binnenkort proberen? 

Deze gezonde lunch recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gezonde lunch recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

8x gezonde lunch recepten 

 

Buddha bowl salade met tahin dressing

 

gezonde-lunch-recepten

Deze buddha bowl salade met tahin dressing is mijn favoriete lunch recept momenteel. Zo lekker! De salade zit boordevol goede voedingsstoffen en dankzij de romige tahin dressing is het echt een feestje!

 

Boterhammen met avocado-yoghurt dip

 

broodbeleg-met-avocado

Heb je geen zin om een uitgebreide lunch te maken? Gelukkig heb je maar vier ingrediënten nodig voor deze avocado-yoghurt dip. In een minuut is deze dip al klaar en zo kan je lekker genieten van je brood. 

 

Noedelsalade met mango en munt

 

aziatische-salade-met-mango

Een salade als lunch is altijd een goed idee! Deze Aziatische noedelsalade met mango en munt is erg lekker. Dankzij de noedels vult de salade ook goed en bovendien zorgt de pindakaas dressing voor een heerlijke smaak.

 

Veggie sandwich met avocado en bieslook

 

gezonde-lunch-recepten

Ben je wel een beetje uitgekeken op de standaard boterham met hummus? Maak dan deze veggie sandwich met avocado en bieslook. De spread van knoflook en bieslook maakt dit lunchrecept extra lekker. 

 

Wraps met scrambled tofu

 

gezonde-lunch-recepten

Deze wraps met scrambled tofu zijn makkelijk om te maken en staan al in vijf minuten op tafel! Dankzij de combinatie van gember, knoflook en sambal hebben ze een heerlijke Aziatische touch. Een fijn lunchrecept als je dol bent op Aziatisch eten.

 

Salade met parelcouscous

 

gezonde-lunch-recepten

Deze salade met parelcouscous is erg fris van smaak dankzij de combinatie van dadels, wortel en munt. De sojabonen in deze salade zorgen er ook voor dat je gelijk een portie eiwitten binnenkrijgt. Bovendien kan je deze salade makkelijk meenemen naar je werk.

 

Romige courgettesoep

 

gezonde-lunch-recepten

Eet je graag soep als lunch? Probeer dan deze romige courgettesoep! Een heerlijke soep boordevol vitaminen. Eet er bijvoorbeeld nog wat volkoren stokbrood bij om ervoor te zorgen dat je een lange tijd verzadigd bent.

 

Spring rolls met pindasaus

 

spring-rolls-met-pindasaus

Deze spring rolls met pindasaus zijn altijd een goed idee! De spring rolls zitten boordevol groenten en dankzij de pindasaus krijg je ook gelijk een portie gezonde vetten binnen. Zo wordt lunchen wel héél erg leuk.

Hopelijk kan ik je met deze gezonde lunch recepten inspireren om creatiever te worden met je lunch. Welk recept ga jij uitproberen? Enjoy!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz