Deze chocolade overnight oats wil ik elke dag wel eten als ontbijt. Zo ontzettend lekker! Maak jij wel eens overnight oats? Nu de lente in aantocht is vind ik het heerlijk om te kiezen voor dit soort ontbijtjes. In de winter eet ik het liefst warme havermoutpap, maar zodra de eerste lentedagen voorbij zijn ga ik over op overnight oats. Wat ik zo fijn vind is dat je dit ontbijt de avond van te voren al kan maken. Dan hoef je het ‘s ochtends alleen nog maar uit de koelkast te pakken en kan je gelijk gaan eten. Ideaal bijvoorbeeld als je een drukke moeder bent of vaak met haast naar je werk gaat.

Dankzij de cacao en hazelnoten is dit ontbijt recept echt een feestje. Alsof je Nutella eet als ontbijt, maar dan gelukkig wel iets gezonder. Bovendien geeft havermout je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken gedurende de dag. Deze chocolade overnight oats geven je veel energie en zijn daarom ook handig om te eten voordat je gaat sporten. Zo kan je lekker knallen in de sportschool!

 

chocolade-overnight-oats

 

Overnight oats met chocolade en hazelnoten

 

Ik heb al eens eerder een recept voor overnight oats gedeeld, zoals deze overnight oats met kokos en citroen. Dat is een wat frissere variant, maar deze overnight oats zijn voor de chocolade liefhebbers. Want hoe fijn is het om je dag te starten met chocolade? Bovendien zit cacao ook boordevol goede voedingsstoffen, dus er is helemaal niks mis met dit ontbijt. Cacao is rijk aan antioxidanten, welke je lichaam meer weerstand geven en beschermen tegen vrije radicalen. Ook bevat cacao een stofje wat je vrolijk maakt én je libido een boost geeft. Genoeg redenen dus om dit overnight oats recept te gaan proberen! Omdat er geen fruit in zit kan je ook een voorraadje maken en het een paar dagen bewaren in de koelkast. Zo weet je zeker dat je elke dag een lekker ontbijt hebt, zonder dat het veel moeite kost. Geniet er van!

Deze chocolade overnight oats zjin:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze chocolade overnight oats vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-overnight-oats

havermoutpap-recept

chocolade-overnight-oats 

Recept chocolade overnight oats

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

80 gram (glutenvrije) havermout
100 ml rijst drink (of andere plantaardige melk)
120 gram ongezoete kokosyoghurt
2 eetlepels cacao
1 eetlepel ahorn siroop
1 theelepel vanille extract
40 gram hazelnoten

 

Benodigdheden

2 glaasjes of weckpotjes
Kom

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten (behalve de hazelnoten) in een kom en roer goed door elkaar.

2. Hak de hazelnoten fijn en mix de helft van de hazelnoten door het havermout mengsel.

3. Verdeel het mengsel over twee glaasjes of weckpotjes. Garneer daarna met de overige hazelnoten. 

4. Laat de overnight oats minimaal 1 uur dikker worden in de koelkast. Je kan het ook de avond van te voren maken en de hele nacht laten indikken.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz