fbpx ...

Wil je binnenkort een weekend weg, maar heb je geen zin om ver te reizen? Bezoek dan één van deze knusse huisjes in Nederland! In Nederland vind je genoeg leuke plekken om te verblijven. Zo is de tiny house in Friesland bijvoorbeeld erg gezellig, waarbij je midden in de Friese natuur slaapt. Ik ben als kind eens op vakantie in Friesland geweest en heb daar nog steeds veel mooie herinneringen aan. Fietsen langs de weilanden en fierljeppen (polsstokspringen) over de sloten, geweldig! Ook in Brabant vind je veel knusse huisjes voor een weekend weg. Zo zijn de safaritenten in Roosendaal erg leuk en vanuit daar kan je ook een bezoekje brengen aan Breda. Wil je binnenkort een weekend weg in Nederland? Dan zijn deze knusse huisjes precies wat je nodig hebt.

 

5x knusse huisjes in Nederland

 

Uitwaaien op het strand bij Noordwijk

 

knusse-huisjes-in-nederland

knusse-huisjes-in-nederland

knusse-huisjes-in-nederland  

Wil je een weekend uitwaaien aan zee? Dan zijn de knusse huisjes van Strand & Kust in Noordwijk ideaal. Het interieur oogt erg fris dankzij de lichtblauwe tinten en natuurlijke materialen. Bovendien zijn deze duinlodges van alle gemakken voorzien, zodat je optimaal kan genieten van je tijd aan zee. De huisjes hebben een ruime keuken, wat gelijk uitnodigt om samen te kokkerellen. Bovenin is er een vide met ouderslaapkamer en beneden zijn nog drie slaapplekken voor kinderen. Ben je dol op de natuur? Je hebt de hele tuin voor jezelf en ook het strand is erg dichtbij. Daarnaast heb je twee fietsen tot je beschikking om de omgeving te verkennen. In 10 minuten fietsen ben je al op het strand en ook Haarlem ligt in de buurt. Zo kan je er voor kiezen om het strand te combineren met een dag in de stad. 

 

Genieten van de natuur in Friesland

 

knusse-huisjes-in-nederland

knusse-huisjes-in-nederland

knusse-huisjes-in-nederland

 

Ben je dol op de natuur, rust en bewust vakantie vieren? Dan zijn deze tiny houses in Noordoost-Friesland iets voor jou! Je zit hier middenin de Friese natuur en daarom is het een fijne plek om te relaxen. De huisjes zijn minimalistisch ingericht, maar bieden wel voldoende comfort en zijn van alle gemakken voorzien. Noordoost Friesland staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en op deze manier kan je die goed ontdekken. Het leuke aan deze huisjes is dat je de deur uit stapt en gelijk in de natuur bent. De tiny houses liggen aan het water en je kan zo neerploffen op de vlonder om een boekje te lezen. Ook als je dol bent op lange wandelingen is dit een ideale plek om te verblijven.

 

Slapen in een safaritent in Brabant

 

knusse-huisjes-in-nederland

knusse-huisjes-in-nederland 

Bij deze Bed & Breakfast kan je ervaren hoe het is om in een safaritent te slapen, zonder ver te hoeven reizen. De safaritenten zijn knus ingericht en de ideale plek om even aan de drukke stad te ontsnappen. Het voelt eigenlijk alsof je aan het kamperen bent, maar dan met iets meer luxe. Dat maakt Bed & Breakfast Onder Zeil een heerlijke plek om een weekend of midweek te verblijven. De safaritenten hebben een ouderslaapkamer en ook nog een extra slaapkamer met drie bedden. Daarnaast hebben de tenten gewoon een eigen badkamer, wat natuurlijk ook een handige luxe is. Vermaak jezelf lekker in de natuur of ontdek de steden in de buurt, zoals Bergen op Zoom en Breda.

 

Overnachten in een hippe airstream

 

slapen-in-een-airstream

slapen-in-een-airstream

slapen-in-een-airstream

 

Deze vrolijk ingerichte airstream bracht mij op het idee om een blog te schrijven over huisjes in Nederland. Gelijk als je de airstream binnenstapt weet je al dat je hier een fijne tijd gaat hebben. De zilveren caravan is erg knus ingericht en daarnaast ook van alle gemakken voorzien. Zo heeft deze airstream een airco, verwarming, eigen toilet, keuken en natuurlijk ook een heerlijk opgemaakt bed bij aankomst. Bovendien krijg je hier elke ochtend een lekker vers ontbijt, waar je buiten in het zonnetje van kan genieten. Ook heb je een barbecue tot je beschikking. De airstream ligt bij Het Bos Roept, een kampeerplaats midden in de Noord-Hollandse natuur. Je wandelt zo het bos in en ook het water is in de buurt. Daarnaast kan je vanaf hier makkelijk een dagje naar Texel. Alles samen maakt deze airstream de ideale plek voor een lang weekend weg!

 

Voor een weekend je eigen woonboot in Rotterdam

 

woonboot-in-rotterdam

woonboot-in-rotterdam

woonboot-in-rotterdam

 

Heb je altijd al willen ervaren hoe het is om te slapen op een woonboot? Dat lijkt mij echt ontzettend leuk! Dankzij het frisse interieur voel je je gelijk thuis in deze woonboot in Rotterdam. De woonboot heeft een ruime keuken waar je uitgebreid kan koken en ook de badkamer is heerlijk, inclusief een bad om lekker te ontspannen. Als je naar boven loopt kom je op het dakterras terecht, waar je zo op de rivier kijkt. Er zijn genoeg plekken op deze woonboot om even helemaal tot rust te komen. De woonboot ligt midden in de natuur, maar als je wilt ben je ook zo in de stad. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de oude foodhallen, een van mijn favoriete plekken in Rotterdam. 

Hopelijk kan ik je met deze knusse huisjes in Nederland inspireren om vaker in Nederland op vakantie te gaan. Ook in ons land zijn er genoeg leuke plekken om te bezoeken. Heb jij zelf nog aanraders? Laat het mij dan weten in de comments.

Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Zonderzooi inspiratie magazine boordevol gezonde recepten, DIY’s en inspirerende interviews.

info@zonderz