fbpx

Wat eet jij het liefst als ontbijt? Sinds een paar weken maak ik nu deze gezonde ontbijt smoothie en ik vind hem heerlijk! Zoals je misschien wel weet was ik altijd fan van havermoutpap ‘s ochtends, maar tegenwoordig ben ik meer van de smoothies. Ik heb altijd van die fases met ontbijten, heb jij dat ook? Soms zit ik wekenlang in een havermoutpap fase en dan ineens wil ik alleen nog maar smoothies als ontbijt. Het voordeel van een gezonde ontbijt smoothie is dat ‘ie boordevol goede voedingsstoffen zit. De ideale manier om je dag goed te starten.

Zo bevat deze smoothie blauwe bessen en frambozen, welke beide rijk zijn aan antioxidanten. Ook voegde ik wat spinazie toe aan deze smoothie. Nu denk je misschien, ik ga toch geen spinazie aan mijn ontbijt toevoegen? Dat snap ik helemaal, want zo dacht ik tot kort geleden ook. Maar in dit smoothie recept proef je daar gelukkig helemaal niks van. Zo heb je gelijk al een portie groenten binnen en bovendien zit spinazie ook boordevol ijzer en vitamine K. Hello healthy body!

 

gezonde-ontbijt-smoothie

 

Gezonde ontbijt smoothie met extra eiwitten

 

Ik eet nu al een aantal jaar grotendeels plantaardig en daar voel ik me erg goed bij. Sinds ik zo eet heb ik geen last meer van een opgeblazen gevoel, kan ik méér eten en is mijn stofwisseling ook enorm verbeterd. Maar hoe kom je aan voldoende eiwitten als je geen vlees of vis eet? Natuurlijk is het belangrijk om voldoende te variëren in je voedingspatroon en bij je lunch en diner te kiezen voor granen, peulvruchten, noten en zaden. Maar af en toe voeg ik ook wat plantaardig eiwitpoeder toe aan mijn smoothie, zo krijg ik gelijk ‘s ochtends al een portie eiwitten binnen.

Voor deze smoothie gebruikte ik plantaardig eiwitpoeder met vanille smaak, waardoor de smoothie ook een lichte vanille smaak krijgt. Heerlijk! Je zou natuurlijk ook naturel eiwitpoeder kunnen toevoegen. Dankzij de eiwitten ben je langer verzadigd en duurt het even voordat je weer trek krijgt. Bovendien heb je deze gezonde ontbijt smoothie in één minuut gemaakt en dat is wat we willen, toch? 

Deze gezonde ontbijt smoothie is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan antioxidanten
  • Boordevol eiwitten

Laat je me weten wat je van deze gezonde ontbijt smoothie vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk! 

 

gezonde-ontbijt-smoothie

 

Recept gezonde ontbijt smoothie

 

Ingrediënten
(Voor 1 smoothie)

60 gram (bevroren) frambozen
60 gram (bevroren) blauwe bessen
Handje verse spinazie
250 ml rijstdrink (of andere plantaardige melk)
2 eetlepels havermout
1,5 schep plantaardig vanille eiwitpoeder (Ik gebruikte deze)

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een romige smoothie.

Tip: Als je bevroren frambozen en blauwe bessen gebruikt kan de smoothie best koud zijn. Heb je liever een normale temperatuur smoothie? Gebruik dan vers fruit in plaats van bevroren fruit.

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)