Wist je dat je erg makkelijk zelf body butter kan maken? Je hebt maar vier ingrediënten nodig en je bent zo klaar. Zoals je misschien wel weet vind ik het belangrijk dat alles wat ik gebruik natuurlijk is, zo ook mijn verzorgingsproducten. Tegenwoordig kan je veel goede verzorgingsproducten kopen bij de drogisterij, maar als je het zelf maakt weet je zeker dat er geen ‘zooi’ in zit. Voor dit body butter recept gebruikte ik kokosolie, cacaoboter en amandelolie. Deze ingrediënten zijn rijk aan vetten en zijn daarnaast ook erg voedend voor je huid. Vooral in de winter droogt je huid vaak uit en dan is deze natuurlijke crème daar ideaal voor. Smeer je benen en armen in en binnen no time is je huid weer heerlijk zacht!

 

Natuurlijke body butter zelf maken

 

Natuurlijke body butter zelf maken is echt een eitje. Je smelt alle ingrediënten in een pan, zet deze in de vriezer om hard te worden en na 40 minuten mix je alles door elkaar zodat het een crème wordt. Ook kan je wat essentiële oliën toevoegen voor een heerlijke geur. De geur van deze body butter is erg natuurlijk en heeft misschien niet dezelfde geur als je die gewend bent. Wat begrijpelijk is overigens, want veel merken gooien ontzettend veel troep in hun producten om een bepaalde geur te creëren. Voeg bijvoorbeeld een paar druppels essentiële olie toe met vanillegeur, zo ruikt de body butter extra lekker. Ook zonder de essentiële olie ruikt deze body butter prima, want vanwege de cacaoboter lijkt het een beetje op chocolade. 

Vanwege de verschillende soorten oliën is deze body butter rijk aan vitamine E en K. Daarnaast bevat cacaoboter ook veel polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die zorgen voor huidverjonging, doordat ze de collageenproductie stimuleren. Vanwege deze polyfenolen wordt je huid elastischer en verminderen rimpels. Nou, is dat niet even mooi meegenomen? Tijd om deze natuurlijke body butter te gaan maken!

Deze body butter is:

  • Rijk aan vitamine E en K
  • Ideaal voor een droge huid
  • Bevat polyfenolen, welke zorgen voor huidverjonging
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze DIY vond? Deel je foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

body-butter-zelf-maken

body-butter-zelf-maken

Foto: Willemijn Louws

 

Recept voor body butter 

 

Ingrediënten
(Voor 1 weckpotje)

60 gram cacaoboter
60 gram kokosolie 
40 gram amandelolie
2 theelepels arrowroot poeder 
Optioneel: 5 druppels essentiële olie, bijvoorbeeld met vanillegeur 

 

Benodigdheden

Een grote en een kleine pan
(Weck)potje 
Kom
Mixer

 

Bereiding

1. Smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie in een pan.

2. Zet het vuur uit zodra alles gesmolten is en voeg daarna de amandelolie en arrowroot poeder toe. Roer even met een garde zodat de arrowroot poeder ook goed oplost. 

3. Giet het mengsel in kom en dek deze goed af. Zet dit 40 minuten in de vriezer zodat het hard kan worden. 

4. Haal de kom uit de vriezer. Mix de ingrediënten 4 minuten met een elektrische mixer tot een romig geheel. Optioneel: voeg nu de druppels essentiële olie toe.

5. Schep de body butter in een klein (weck)potje en zorg dat je deze afgesloten in de koelkast bewaard. De crème wordt in de koelkast iets harder, maar zodra je hem opsmeert zal je merken dat ‘ie goed smeerbaar is. 

Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Zonderzooi inspiratie magazine boordevol gezonde recepten, DIY’s en inspirerende interviews.