Heb je zin in een gezonde stamppot? Ik heb de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet! Denk aan stamppot van zoete aardappel, stamppot van zuurkool of de traditionele boerenkool stamppot in een gezond jasje. Veel mensen denken dat stamppot erg ongezond is, maar dat valt gelukkig wel mee. Vroeger ging er altijd veel boter door stamppot, maar tegenwoordig is dat nergens meer voor nodig. Met zoete aardappel kan je bijvoorbeeld ook een heerlijke stamppot creëren en soms wordt er wat mosterd gebruikt om het smeuïg te maken. Met deze gezonde stamppot recepten kan je lekker van een ouderwetse stamppot genieten zonder schuldgevoel! Welke ga jij maken? 

Deze gezonde stamppot recepten zijn:

  • Vegetarisch
  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

 

6x lekkere én gezonde stamppot recepten

 

Stamppot met pompoen en zoete aardappel

 

gezonde-stamppot

Deze stamppot met pompoen en zoete aardappel is lekker zoet, maar dankzij de gember heeft de gezonde stamppot ook wat pit. Daarnaast zorgen de pecannoten voor een lekkere bite! Tip: maak gelijk een voorraadje van deze stamppot, dan kan je er een paar dagen van genieten.

 

Zuurkoolstamppot met gegrilde ananas

 

gezonde-stamppot

Ben je dol op zuurkool? Probeer dan deze zuurkoolstamppot met gegrilde ananas van Gewoon Hanne. De combinatie van zuurkool en ananas is weer eens iets anders dan je gewend bent. Wat vegetarische spekjes erbij en klaar is deze heerlijke stamppot!

 

Vegetarische boerenkool stamppot

 

vegetarische-boerenkool

Boerenkool stamppot is altijd een goed idee, toch? Deze vegetarische boerenkool stamppot is gemaakt met zoete aardappelen en kaneel, waardoor veel kinderen hem ook lekker vinden. Ook fijn: in 20 minuten staat deze gezonde stamppot al op tafel en kan je lekker smullen!

 

Stamppot met bietjes en pecannoten

 

gezonde-stamppot

Deze stamppot met bietjes en pecannoten is heerlijk voor tijdens de frisse wintermaanden. Een gezonde stamppot met verschillende seizoensgroenten, zoals bietjes en winterpeen. Haal je stamper uit de keukenla en stampen maar!

 

Zoete aardappel stamppot met broccoli

 

zoete-aardappel-recept

Deze zoete aardappel stamppot met broccoli van Uit Paulines Keuken ziet er erg lekker uit! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en hij staat zo op tafel. Met deze gezonde stamppot krijgen je kids stiekem ook wat extra groenten binnen.

 

Zoete aardappel spinazie stamppot

 

zoete-aardappel-stamppot

Deze zoete aardappel spinazie stamppot van Suzanne Brummel zit boordevol goede voedingstoffen en verstopte eiwitten. Een lekkere stamppot die ook nog eens goed vult! 

Laat je me weten wat je van deze gezonde stamppot recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.