fbpx ...

Deze vegan wentelteefjes met frambozen zijn erg makkelijk om te maken en heerlijk als ontbijt! In het weekend vind ik het altijd leuk om een speciaal ontbijtje voor mijn vriend Lars te maken. Voorheen waren dat altijd vegan pannenkoeken, maar sinds ik vegan wentelteefjes heb ontdekt zijn deze favoriet. Ze zijn zo ontzettend lekker! Je kan ze natuurlijk telkens versieren met andere toppings en zo blijft het elke keer een feestje. Maar speciaal voor Valentijnsdag heb ik ze versierd met frambozen. Dat roze past wel helemaal bij deze speciale dag, toch? Om heel eerlijk te zijn vind ik Valentijnsdag altijd commerciële onzin. Dat is ook de reden dat ik het nog nooit gevierd heb. Maar omdat het dit jaar op een vrijdag valt en mijn vriend dol is op dit soort liefdevolle ontbijtjes zal ik hem eens gaan verrassen met vegan wentelteefjes. Als hij deze blog niet leest natuurlijk. Wil jij je vriend of vriendin ook verrassen met een lekker ontbijt voor Valentijnsdag? Ga dan aan de slag met deze vegan wentelteefjes, want ik weet zeker dat ze in de smaak gaan vallen. 

 

Vegan wentelteefjes voor Valentijnsdag

 

Of je nou wel of niet Valentijnsdag viert, dit ontbijt recept is natuurlijk altijd lekker! Voor deze vegan wentelteefjes kan je het beste oud brood nemen, want dat is vaak nog lekkerder dan vers brood. Zo weet je gelijk wat je kan doen met die oude boterhammen: wentelteefjes maken! Ik dompelde ze in een badje van rijst drink, kaneel, speltbloem en ahorn siroop. Daarna bak je ze een paar minuten en klaar is je heerlijke ontbijt. Heb je geen frambozen in huis? Dan kan je ze bijvoorbeeld ook versieren met banaan of blauwe bessen. Ik vond zelf de combinatie met hazelnoten heel erg lekker, maar je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen garneren met amandelvlokken of kokos. Maak er een feestje van!

Deze vegan wentelteefjes met frambozen zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Leuk als ontbijt op Valentijnsdag

Laat je me weten wat je van deze vegan wentelteefjes met frambozen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-wentelteefjes

vegan-wentelteefjes

vegan-wentelteefjes

 

Recept vegan wentelteefjes met frambozen

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

4 (oude) volkoren boterhammen
160 ml rijst drink (of andere plantaardige melk)
2 eetlepels speltbloem
2 theelepels kaneel 
1,5 eetlepel ahorn siroop
Scheutje kokos- of olijfolie

Garnering
Handje verse frambozen
Paar takjes verse munt
30 gram geroosterde hazelnoten

 

Benodigdheden

Koekenpan
Diep bord

 

Bereiding

1. Doe de rijst drink samen met de kaneel, speltbloem en ahornsiroop in een diep bord. Roer goed door elkaar met een garde.

2. Verhit de olie in een koekenpan.

3. Wentel de boterhammen door het beslag en zorg ervoor dat ze goed doordrenkt zijn van het mengsel.

4. Bak de boterhammen een paar minuten aan de ene zijde en daarna een paar minuten aan de andere zijde.

5. Maak een stapeltje van twee boterhammen op elk bord. Garneer de vegan wentelteefjes met frambozen, een paar blaadjes verse munt, fijngehakte hazelnoten en wat extra ahorn siroop. 

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.

 

Valentijnsdag-recepten-ontbijt

info@zonderz