fbpx ...

Ga je binnenkort naar Mexico en wil je ook een bezoekje aan Tulum brengen? Ik heb de leukste hotspots in Tulum op een rijtje gezet! Mijn vriend en ik besloten om tijdens de kerstvakantie Nederland te ontvluchten en boekten een ticket naar Mexico. De ideale vakantiebestemming als je op zoek bent naar mooie stranden, lekker eten en ontspanning. Natuurlijk brachten we ook een bezoek aan Tulum. Dit dorp zit boordevol leuke, hippe tentjes en daarom is het erg fijn om hier een dag of vier te verblijven. De stranden in Tulum zijn prachtig. Denk aan een heldere lichtblauwe zee en wit zand tussen je voeten.. sounds like heaven right? Ik vond dit een van de leukste plekken van Mexico, dus als je die kant op gaat zou ik het zeker niet overslaan! Benieuwd naar mijn favoriete hotspots in Tulum? Lees dan snel verder. 

 

hotspots-tulum-mexico

 

8x de leukste hotspots in Tulum

 

Raw Love Café

 

hotspots-tulum-mexico

 

Ben je op zoek naar een fijne ontbijt- of lunch spot? Dan moet je bij Raw Love Cafe zijn.Bijna alles wat ze hier serveren is raw, wat betekent dat het niet verhit is en dus boordevol goede voedingsstoffen zit. Daarnaast is alles hier 100% vegan en hebben ze heerlijke smoothiebowls, salades en avocado toasts. Ik genoot hier van een raw pad thai met courgette en wortel, met een heerlijke pindasaus en crunchy pinda’s on top. Smullen! Ook mijn vriend bestelde hier wat lekkers, namelijk een avocado on toast met vegan cream cheese. Je vindt Raw Love Café in het centrum van Tulum, maar ze hebben ook een knusse locatie op het strand. De ideale plek om een paar uur te spenderen en te genieten van heerlijk eten!

Raw Love Café, Tulum beach bij hotel Ahau Tulum, Tulum, Mexico.

 

Mezzanine

 

Als je even genoeg hebt van alle taco’s en nacho’s kan je bij Mezzanine terecht voor Thais eten. Deze tent is echt top! Mezzanine ligt aan het strand op een berg, dus als je aan het genieten bent van een curry kan je ondertussen uitkijken over het strand van Tulum. Ze hebben hier heerlijke spicy curry’s, frisse spring rolls en lichte salades. Ik bestelde hier een rode curry met extra tempeh en die smaakte net zoals in Thailand. Als je vegetarisch eet kan je gewoon tempeh bij je curry bestellen, ook al staat dat niet op het menu. Ook de verse fruitsapjes zijn erg lekker, zeker als je al een flink eind gewandeld hebt over Tulum beach. Ook leuk: ze hebben hier een paar schommels hangen waar je prachtige foto’s kan maken met uitzicht over het strand.

Mezzanine, Carretera Tulum-Bocapaila, Zona Hotelera Tulum, Mexico

 

La Madre Tierra

 

la-madre-tierra

hotspots-tulum-mexico

la-madre-tierra

 

La Madre Tierra is een leuk winkeltje boordevol organic beauty producten. Alles wat ze hier verkopen is homemade en gemaakt met respect voor de natuur. Denk aan heerlijk ruikende shampoo’s, lippenbalsems of zeepjes. Daarnaast is de kwaliteit ook goed en gaan de producten lang mee. La Madre Tierra is dan ook de ideale plek om wat extra verzorgingsproducten te scoren voor tijdens je reis of juist om mee te nemen naar huis als souvenir. Vooral de zeepjes in verschillende geuren zijn een aanrader!

La Madre Tierra, avenue Tulum, Centauro Norte esq, Tulum, Mexico

 

Farm To Table

 

Bij Farm To Table is alles vers, biologisch en daarnaast ook lokaal. Zoals de naam al zegt komt hier alles van het land zo op je bord terecht. Elke week heeft Farm To Table weer een ander menu, waarbij er veel streekproducten worden gebruikt en er voldoende vegetarische opties zijn. Daarnaast vinden ze het belangrijk om geen voedsel te verspillen en gaan ze goed om met het zero waste concept. Ik bestelde hier een lekkere linzen burger met een frisse side salad en mijn vriend genoot van een vegan quesadilla. Ook hebben ze hier ook homemade ravioli, flatbread met dipjes en nog veel meer. Je kan ervoor kiezen om hier ‘s avonds romantisch bij kaarslicht te dineren in de tuin, maar ook om te lunchen is Farm To Table een ideale plek.

Farm to Table, Av. Tulum 7, Tulum Centro, Mexico

 

Coquito

 

Ben je op zoek naar leuke kleding en accessoires? Neem dan eens een kijkje bij Coquito. Dit schattige winkeltje vind je in een zijstraat en is dan misschien wel klein, maar heeft wel ontzettend veel leuke spullen. Denk aan prachtige maxi jurken, macramés voor aan de muur en schattige armbandjes met schelpen. De eigenaresse helpt je graag met het vinden van wat leuks. Ook heb ik hier een heerlijke body spray gekocht die ik nu gebruik als parfum. Deze body sprays zijn gemaakt op basis van essentiële oliën en 100% natuurlijk. Ik koos voor de geur ‘wake up’, een combinatie van limoen, den en jasmijn. Een fijn winkeltje boordevol leuke hebbedingetjes! 

Coquito, Calle Júpiter Sut entre Avenida Tulum y Sol, Tulum, Mexico. 

 

De lekkerste hotspot in Tulum: Pasha

 

hotspots-tulum-mexico

 

Pasha is een fijne plek om ‘s avonds romantisch te eten met je vriend of vriendin. De gerechten die ze hier serveren zijn Midden-Oosters en echt ontzettend lekker! Dankzij de gezellige sfeer en het geweldige eten was Pasha mijn favoriete restaurant in Tulum. Wij genoten hier van een mezze platter met o.a. verse falafel, tzatziki, pitabrood, olijfjes en hummus. Ook de homemade ravioli met zoete aardappel en tzatzikisaus is een aanrader. De combinaties zijn heerlijk en je proeft dat alles vers bereid wordt. Pasha is wel iets duurder dan een gemiddeld restaurant in Tulum, maar het is zeker een bezoekje waard. 

Pasha, Avenida Tulum Y Calle Saturno Norte Mz1 Lt1-3, Tulum Centro, Mexico

 

Yoga Disha

 

Ben je dol op yoga of zou je het altijd al wel een keer willen proberen? Volg dan een keer een yogales bij Yoga Disha. Het is een fijne plek om even tot rust te komen tijdens je reis. Ik volgde hier een vinyasa flow class, welke ook goed te doen is als je een beginner bent. Ze geven hier ook nog andere lessen, zoals ashtanga, hatha en power vinyasa. Ook kan je hier een class pass kopen om meerdere lessen te volgen. Helaas waren wij maar een paar dagen in Tulum, maar als je langer verblijft is leuk om op die manier verschillende yogastijlen uit te proberen. De lessen kosten hier €13,50 voor een losse les en €73 voor een week onbeperkt yoga. Zo kan je lekker in beweging blijven tijdens je vakantie!

Yoga Disha, Calle Geminis 2nd floor, Centro Tulum, Mexico

 

Meows Cream

 

vegan-icecream-tulum

vegan-icecream-mexico

 

In hetzelfde straatje als Coquito vind je een tentje waar ze homemade vegan ijs verkopen. Ik vond Meows Cream zo’n origineel concept dat ik het wel moest toevoegen aan deze hotspots in Tulum lijst. Het werkt als volgt: je kiest twee soorten fruit uit en een soort plantaardige melk, bijvoorbeeld kokosmelk of havermelk. Ze hebben hier veele verschillende soorten fruit waar je uit kan kiezen, zoals mango, papaya of banaan. Alle gekozen ingrediënten gaan dan in een soort van blender en komt er daarna als een vegan ijsje uit. Ik koos voor de smaken banaan met kokos en kokosmelk, een heerlijke combi. De ijsjes zijn qua structuur iets meer te vergelijken met een banana soft serve dan met roomijs, maar helemaal Zonderzooi-proof en zeker het proberen waard! 

Meows Cream, Ave Jupiter 2, Tulum, Mexico

Hopelijk heb je wat aan deze hotspots in Tulum als je zelf ook naar Mexico gaat! Heb je nog vragen over Tulum of mijn reis door Mexico? Laat het mij dan weten in de comments.

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.

info@zonderz