Heb je last van een verkoudheid? Probeer dan eens deze thee tegen verkoudheid om van je kwaaltjes af te komen. Ik had vorige week een enorme verkoudheid, waarbij ik veel moest hoesten en last had van slijm in mijn keel. De oplossing daarvoor? Deze natuurlijke kruidenthee! Na twee dagen was ik gelukkig weer van mijn verkoudheid af. Vroeger toen ik nog klein was maakte mijn moeder deze thee voor mij als ik een verkoudheid had. Ik zag het altijd als een of andere gekke heksenthee met al die kruiden erin. Maar eigenlijk had ze wel gelijk, want tijm en oregano werken erg goed tegen een verkoudheid!

 thee-tegen-verkoudheid

 

Kruiden tegen verkoudheid

 

Veel hoestsiropen bevatten tijm. Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek, want tijm lost het slijm in je luchtwegen op. Bovendien helpt het om heftige hoestbuien te voorkomen en verlicht het je keelpijn. Ook heeft tijm een heerlijke smaak, dat zorgt ervoor dat je gewoon lekker kan genieten van deze tijmthee. Daarnaast bevat deze thee oregano. Ja, gewoon die gedroogde oregano die je in je keukenkastje hebt staan! Oregano werd vroeger al vaak gebruikt als medicinaal kruid om ziekten te voorkomen. Het boost je immuunsysteem en zorgt ervoor dat virussen sneller weer weggaan. Oregano bevat veel antioxidanten, die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen en ziektes. Genoeg redenen dus om deze twee kruiden samen te verwerken in een heerlijke thee!

Als je het fijn vindt kan je ook nog een theelepel honing of agave siroop toevoegen om je keel wat extra te verzachten. Voeg deze dan wel pas toe nadat de thee getrokken is, zo heeft het het beste effect.

Deze thee tegen verkoudheid werkt goed tegen:

  • Hoesten
  • Oplossen van slijm 
  • Keelpijn

Laat je me weten wat je van deze thee tegen verkoudheid vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

thee-tegen-verkoudheid

 

Recept thee tegen verkoudheid

 

Ingrediënten
(Voor 1 kop thee)

5 takjes verse tijm
1 theelepel gedroogde oregano
250 ml kokend water
Optioneel: 1 theelepel honing of agave siroop

 

Benodigdheden

Grote mok
Thee zeefje of theefilter

 

Bereiding

1. Doe de oregano in een theezeefje of theefilter.

2. Doe dit in een grote mok en voeg de takjes tijm toe. Voeg daarna kokend water toe en laat de thee 5 minuten trekken.

3. Je kan altijd nog wat honing of agave siroop toevoegen om je keel wat te verzachten. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

info@zonderz