Ben je ook zo dol op vegan curry’s? Ik eet elke week wel een keertje een vegan curry en vind het altijd erg lekker. De ene keer maak ik een pittige Thaise curry, de keer daarna een romige Indiase curry met vegetarische kip. Veel mensen denken dat het maken van een curry ontzettend moeilijk is, maar dat valt gelukkig erg mee. De meeste vegan curry recepten staan al binnen 20 minuten op tafel. Ik gebruik het liefst curry pasta’s van de toko of Fairtrade Original om mijn curry extra lekker te maken. Maar ook met verse ingrediënten zoals gember, rode peper en knoflook kan je een curry goed op smaak brengen. Ben je benieuwd naar mijn favoriete vegan curry recepten? Lees dan snel verder!

 

6x vegan curry recepten 

 

Gele linzen curry

 

vegan-dhal-curry

Deze gele linzen curry is mijn favoriet en maak ik wekelijks! Soms voeg ik er nog wat extra groenten aan toe, zoals pompoen of zoete aardappel. Het recept van deze vegan curry vind je hier

 

Thaise curry met broccoli en wortel

 

vegan-curry-recepten

Ben jij ook zo dol op Thaise curry’s? Probeer dan deze Thaise curry met broccoli en wortel eens! Een super makkelijk recept dat zo op tafel staat en waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt.

 

Indiase butter chicken curry

 

vegan-curry-recepten

Deze vegetarische butter chicken curry is zó lekker romig. Dit recept maak ik vaak als er vriendinnen komen eten en het liefst serveer ik er dan vers knoflook naanbrood bij. Smullen!

 

Curry met zoete aardappel en kikkererwten

 

indiase-curry

Deze curry met zoete aardappel, kikkererwten en kaneel is heerlijk! Dankzij de kaneel heeft de curry een zoet tintje en daarnaast is deze curry ook lekker romig. Het recept vind je in het Genieten Zonder Zooi ebook.

 

Makkelijke vegetarische curry

 

vegan-curry-recepten

Heb je zelf nog nooit een curry gemaakt? Probeer dan deze makkelijke vegetarische curry. Hiervoor heb je maar een paar ingrediënten nodig en hoef je helemaal niks zelf te snijden. Zo kan je snel van dit heerlijke gerecht gaan genieten!

 

Curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas

 

curry-met-pompoen

Deze curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas is lekker romig en zoet. Een fijn curry recept voor kinderen bijvoorbeeld! Tip: maak gelijk een grote voorraad zodat je er twee dagen van kan eten, want een curry is de tweede dag vaak nog lekkerder. 

Laat je me weten wat je van deze vegan curry recepten vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen.