Weet jij al wat je gaat maken voor Kerstmis? Ik heb de lekkerste vegetarische kerst voorgerechten voor je op een rijtje gezet! Van een heerlijke tartaar met mango en avocado tot bladerdeeghapjes van pompoen. Deze recepten zijn allemaal makkelijk om te maken en ook zo klaar. Bovendien wil ik je met deze vegetarische voorgerechten laten zien dat je echt niet altijd vlees of vis nodig hebt voor een lekker voorgerecht. Tegenwoordig maak je carpaccio van bietjes en een tartaartje van tomaat. Zo kan je gewoon smullen zonder dat er dierenleed bij komt kijken. Een hele fijne kerst!

 

7x vegetarische kerst voorgerechten

 

Romige pastinaak knoflook soep

 

vegetarische-kerst-voorgerechten

Deze romige pastinaak knoflook soep van Gewoon Hanne is echt om te smullen! De combinatie van pastinaak en knoflook is heerlijk. Een makkelijk soepje waar je al je gasten vrolijk van maakt.  

 

Bietencarpaccio met avocado pesto

 

bieten-carpaccio-avocado-pesto

Iedereen wordt blij van carpaccio als voorgerecht, toch? En zeker als het deze lekkere bietencarpaccio met avocado pesto is. Dankzij de vrolijk gekleurde choggia bieten zet je zo een kunstwerkje op tafel! 

 

Bladerdeeghapjes met pompoen en rozemarijn

 

vegetarische-kerst-voorgerechten

Deze bladerdeeghapjes met pompoen van De Groene Meisjes zijn hét perfecte kerst voorgerecht! Sowieso is de combinatie van pompoen en rozemarijn heerlijk, toch? Ook zijn deze bladerdeeghapjes ook 100% vegan en bevatten ze geen lactose, fijn voor mensen met allergieën. 

 

Tartaar met mango en avocado

 

vegetarische-kerst-voorgerechten

Hoe leuk is deze vegetarische tartaar van FoodLies? Een tartaar van mango en avocado, dat klinkt als een feestje! De tartaar breng je op smaak met een frisse dressing van limoen, chili en sesamolie. Hier ga je je gasten zeker mee verrassen. 

 

Pompoensoep met gember en kokosmelk

 

pompoensoep-met-gember

Deze Thaise pompoensoep met gember en kokosmelk van Jenny Alvares is ideaal om te serveren als kerst voorgerecht. Iedereen wordt blij van pompoensoep, toch? Garneer de soep met koriander en kokosmelk voor een feestelijk effect.

 

Tapenade met champignons en truffelolie

 

vegetarische-kerst-voorgerechten

Serveer deze tapenade met champignons en truffelolie op sneetjes ciabatta en je hebt een heerlijk kerst voorgerecht. Ik maak deze tapenade al jaren en iedereen vindt het altijd erg lekker. Je kan de tapenade al een dag van te voren maken, dat scheelt weer stress tijdens het kerstdiner. 

 

Tomaten tartaar met balsamico

 

tomaten-tartaar-kerst

Deze vegetarische tomaten tartaar lijkt misschien gemaakt van zalm, maar het gerecht is gewoon 100% vegan. Een lekker makkelijk voorgerecht dat zo op tafel staat! En natuurlijk ideaal dat je geen vlees meer nodig hebt voor een lekker voorgerecht.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze vegetarische kerst voorgerechten! Wat ga jij allemaal maken deze kerst? Ik ben heel erg benieuwd. Bij deze wil ik je vast een hele fijne kerst wensen en geniet vooral van al het lekkers. 

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz