Een tijdje geleden ontdekte ik het uitwisbaar notitieboekje van Our Green Story. Een notitieboekje dat je lekker vol kan kladderen met ideeën en daarna gewoon weer uit kan vegen. Handig hé? Ik gebruik die van mij nu al langer dan een jaar en vind het echt een geweldige uitvinding. Ik schrijf namelijk ontzettend veel elke dag, van recepten die ik uitwerk tot een uitgebreide wekelijkse planning. Maar na een week heb ik die niet meer nodig en vind ik het fijn om ze weer uit te kunnen wissen. Zo kan ik het notitieboekje telkens weer opnieuw gebruiken en hoef ik geen papier te verspillen. Daarnaast gebruik ik het uitwisbare notitieboekje ook voor mijn notities en het bedenken van weekmenu’s. Ook heb ik ook een GreenBook pocket, welke ik gebruik voor mijn boodschappenlijstjes. Dat is een klein notitieboekje die handig in je jaszak past en zo mee kan nemen naar de supermarkt. 

 

uitwisbaar-notitieboekje

uitwisbaar-notitieboekje

 

Wat is een uitwisbaar notitieboekje?

 

Het uitwisbare notitieboekje van Our Green Story, ook wel GreenBook genoemd, is gemaakt van papier met een dun laagje plastic. Het is te vergelijken met een whiteboard, alleen dan compacter. Het voordeel van zo’n notitieboekje is dat je het telkens weer opnieuw kan gebruiken en daarbij enorm veel papier bespaart. Ik schreef altijd wekelijks hele stapels A4’tjes vol en schrok soms best wel als ik alles in de papierbak gooide. Met dit uitwisbare notitieboek is dat verleden tijd. Je schrijft er in met een hervulbare pen en daarna kan je het gewoon weer uitwissen. Als je een zinnetje wilt uitwissen kan je de achterkant van de pen gebruiken en als je verschillende pagina’s wilt uitwissen dan gebruik je het bijgeleverde doekje.

Op maandag maak ik altijd een uitgebreide planning voor de hele week. Ik schrijf op wanneer ik mijn foodcoaching klanten zie, welke blogs ik ga uitwerken, wanneer ik recepten ga fotograferen enzovoorts. Daarvoor vind ik de pagina’s met de checklist erg fijn, zo ziet het er netjes en gestructureerd uit. Elke dag vink ik af wat ik al gedaan heb en heb ik zo duidelijk inzicht in wat ik nog moet doen. Ook als ik een receptendag heb vind ik het makkelijk om het tijdens het koken snel even het recept op te schrijven in mijn GreenBook. Later zet ik dit dan op mijn computer en wis ik het recept uit mijn notitieboekje met het bijgeleverde doekje. 

 

happiness-greenbook

 

Uitwisbaar notitieboekje met voedingsplanner

 

Momenteel gebruik ik een Happiness GreenBook, welke iets uitgebreider is dan een standaard notitieboekje. Er zit namelijk ook een voedingsplanner in, die je kan gebruiken om je weekmenu uit te schrijven. Ik vind het heel fijn om wat meer structuur te creëren in mijn voedingspatroon en daarnaast ook om voedselverspilling tegen te gaan. Voordat ik naar de supermarkt ga schrijf ik op wat ik de hele week wil gaan eten. Dan kijk ik even of er genoeg variatie in zit en ook of ik voldoende eiwitten binnen krijg met mijn weekmenu. Het handige aan dit duurzame notitieboekje is dat je het daarna gewoon weer kan uitvegen. Zo kan je het boekje jaar in jaar uit gebruiken zonder dat er enorm veel bomen gekapt hoeven worden. Hoe fijn is dat?

Naast een voedingsplanner bevat de Happiness GreenBook ook een habit tracker, daily reflection pagina’s, to-do lijstje en wat extra ruimte voor notities. Je kan de volgorde van het notitieboekje zelf samenstellen door de pagina’s uit het boekje te klikken en weer op de goede plaats vast te klikken. Ook kan je zelf kiezen hoeveel pagina’s je wilt hebben en hoe deze vormgegeven zijn. Zo kan je het lekker persoonlijk maken! Vooraan in mijn boekje heb ik de persoonlijke dingen staan, zoals de habit tracker en daily reflection, waarin ik noteer waar ik dankbaar voor ben en wat er vandaag gebeurd is. Daarna komt bij mij de checklist waarbij ik mijn wekelijkse planning schrijf en daarna de pagina’s met alle notities. Ook heb ik nog een aantal blanco pagina’s die ik gebruik om de styling van fotografie te kunnen uitwerken. Ik vind het ideaal dat ik alles weer kan uitwissen en het boekje telkens kan hergebruiken.

 

uitwisbaar-notitieboekje

 

Vegan leren kaft

 

Naast de standaard boekjes kan je jouw boekje ook nog personaliseren met een vegan leren kaft. Deze kaften zijn gemaakt zonder dierenleed en zien er hartstikke tof uit! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals klei, rood en zand. Ook kan je kiezen voor een kaft van vilt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een bijpassende etui in dezelfde kleur. Ben je net zoals ik ook enthousiast over de Happiness GreenBook? Dan kan je hem bestellen via deze link

 

our-green-story

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Our Green Story.

Latest posts by Zonderzooi (see all)