Deze bietencarpaccio met avocado pesto is een heerlijk vegetarisch voorgerecht voor kerst. Het is super makkelijk om te maken en ook erg snel klaar. Dat willen we allemaal wel, toch? Veel mensen denken gelijk aan het eten van vlees tijdens Kerstmis, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Deze vrolijke bietencarpaccio ziet er toch veel leuker uit dan gewone carpaccio? Bovendien is de combinatie van de frisse bietjes met de romige avocado pesto heerlijk. Zelfs kinderen zullen dit recept lekker vinden! Ook is dit vegetarische kerst voorgerecht fijn voor mensen met een gluten- of lactose allergie. Zo kan iedereen zorgeloos genieten van een heerlijk kerstdiner. 

Ik hoef zelf gelukkig maar eens in de drie jaar te koken met Kerstmis. Sowieso ben ik het hele jaar door veel aan het koken voor Zonderzooi, dus ik vind het heerlijk als iemand anders dat voor mij doet. Maar waarom dan eens in de drie jaar? Nou, we rouleren altijd met onze familie. Het ene jaar koken de mannen, het andere jaar de vrouwen en het jaar daarop de kinderen. Vooral als de mannen koken is het dikke pret, zo vergaten ze vorig jaar de champignons toe te voegen aan de champignonsoep. Ik vind het altijd erg gezellig, met zoveel mensen samen eten, borrelen en spelletjes spelen. Op welke manier vier jij Kerstmis? Ik ben erg benieuwd of jij wél elk jaar in de keuken staat. Hopelijk kan dit makkelijke kerst voorgerecht je dan een beetje helpen. 

 

Bietencarpaccio met avocado pesto

 

Bietencarpaccio is de ideale vegetarische vervanger van carpaccio. Je snijdt de bieten gewoon lekker dun met een kaasschaaf of dunschiller en versiert ze daarna met avocado pesto. Voor deze bietencarpaccio gebruikte ik choggia bieten. Deze bietjes hebben een hele kleurrijke binnenkant, waardoor ze gelijk de show stelen tijdens het kerstdiner. Eigenlijk heb je dan verder niet meer zoveel nodig. Ik haalde deze choggia bieten bij de Albert Heijn, maar misschien heeft jouw lokale groenteboer ze ook wel tijdens de feestdagen. Choggia bieten kunnen hun kleur verliezen als je ze kookt, daarom heb ik deze carpaccio ook rauw gelaten. Zo kan je een feestelijk voorgerecht serveren met kerst!

Deze bietencarpaccio met avocado pesto is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken
  • Leuk als vegetarisch voorgerecht

Laat je me weten wat je van deze bietencarpaccio met avocado pesto vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bietencarpaccio-avocado-pesto

bietencarpaccio-avocado-pesto 

Recept bietencarpaccio met avocado pesto

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

4 choggia bieten 
50 ml olijfolie
1 eetlepel azijn
Paar snufjes zout

Avocado pesto
1 eetrijpe avocado
1 teentje knoflook
25 gram pijnboompitten + 60 gram extra ter garnering
3 eetlepels edelgistvlokken
Sap van een halve citroen
1,5 eetlepel olijfolie
Handje verse basilicum + extra ter garnering
Snufje zout

 

Benodigdheden

Staafmixer
Dunschiller of kaasschaaf
Spuitzak met stervormige mond 

 

Bereiding

1. Schil de bieten en verwijder de kontjes. 

2. Snijd dunne plakjes van de bieten. Dat kan je doen met een kaasschaaf, dunschiller of schilmes.

3. Doe de bieten in een kom en breng op smaak met olijfolie, azijn en een paar snufjes zout. Laat ze even marineren.

4. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot avocado pesto. Proef even of hij goed is en voeg naar smaak nog wat extra citroensap of zout toe.

5. Rooster de pijnboompitten voor de garnering goudbruin in een pan zonder olie.

6. Verdeel de bieten over vier kleine borden.

7. Doe de avocado pesto in de spuitzak met een stervormige mond en maak mooie toefjes op de bietencarpaccio. 

8. Garneer de bietencarpaccio met de geroosterde pijnboompitten en basilicum.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

bietencarpaccio-avocado-pesto

info@zonderz