fbpx ...

Deze carrot cake bliss balls zijn heerlijk als gezonde snack. Vaak maak ik op zondag een voorraadje bliss balls voor de rest van de week. Het duurt maar tien minuutjes om ze te maken en eigenlijk zijn ze veel lekkerder dan de voorverpakte snacks in de supermarkt. Bovendien zitten deze raw balletjes boordevol vezels, gezonde vetten en vitaminen. Ook is dit recept ideaal als gezonde snack voor kinderen. Veel kinderen vinden de zoete smaak erg lekker, waardoor ze niet door hebben dat het eigenlijk gewoon gezond is. Door de combinatie van wortel, dadels, kaneel en noten zijn deze bliss balls een beetje te vergelijken met carrot cake. Heerlijk!

 

Carrot cake bliss balls

 

Het recept van deze carrot cake bliss balls heb ik trouwens niet zelf bedacht, maar komt uit het boek Self Love Talk van Merel Teunis. Dit boek staat naast tips over zelfliefde ook boordevol recepten die je met liefde en aandacht kan maken. Zeker een aanrader! Lekker voor jezelf koken en je lichaam voeden met natuurlijke ingrediënten is natuurlijk ook een vorm van zelfliefde. Ik merk vaak dat als ik druk ben en gehaast een maaltijd klaar maak dat ik er veel minder van geniet. Juist door even je telefoon aan de kant te leggen en met aandacht te koken worden je maaltijden veel lekkerder. En dat geldt eigenlijk ook voor gezonde snacks. Als je snacks zelf met veel liefde maakt dan proef je dat ook meteen! Daarom ga ik voortaan elke zondag een voorraadje bliss balls maken om er doordeweeks lekker van te smullen. Ga jij ze ook proberen? 

Deze carrot cake bliss balls zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze carrot cake bliss balls vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

carrot-cake-bliss-balls

carrot-cake-bliss-balls

carrot-cake-bliss-balls

 

Recept carrot cake bliss balls

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 10 balletjes)

60 gram dadels
50 gram (glutenvrije) havermout
50 gram geraspte wortel
40 gram gemixte noten
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1 theelepel chiazaad of lijnzaad
1 eetlepel kokosrasp
Optioneel: 1 schep plantaardig vanille eiwitpoeder
Optioneel: scheutje amandelmelk

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Ontpit de dadels en laat ze 10 minuten weken in warm water.

2. Giet ze af en mix ze daarna met de rest van de ingrediënten (behalve de kokosrasp en de amandelmelk) in een keukenmachine.

3. Check of het mengsel plakkerig genoeg is door het met je hand te kneden. Blijf het ‘deeg’ aan elkaar plakken? Dan zit je goed. Voeg een scheutje amandelmelk toe als het deeg uit elkaar valt en mix nogmaals goed fijn.

4. Rol 10 balletjes van het deeg en rol ze eventueel door de kokosrasp.

5. Zet de balletjes een halfuurtje in de koelkast om hard te worden. Enjoy! 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz