fbpx

De combinatie van chocolade en sinaasappel is heerlijk, vind je ook niet? Daarom bedacht ik deze chocolade smoothie met sinaasappel. Een lekkere winterse smoothie die je kan drinken als ontbijt of tussendoortje. Deze chocolade smoothie maakte ik met cacao, sinaasappelrasp, kaneel en amandelpasta. Cacao zit boordevol antioxidanten en bevat een stofje waar je vrolijk van wordt. Voel je je ook altijd zo gelukkig na het eten van een stukje chocolade? Dat komt dus daardoor. Ook voeg ik graag wat kaneel toe aan mijn smoothies. Kaneel zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft, waardoor je ook minder snel trek krijgt na het drinken van deze smoothie. Heel fijn!

 

Chocolade smoothie met sinaasappel

 

Ben je gek op chocolade? Maak dan eens deze smoothie en laat die reep chocolade lekker links liggen. Chocolade bevat namelijk veel suiker en op de een of andere manier gaat die reep ook altijd in één keer op. Deze smoothie zit boordevol goede voedingsstoffen en bevat daarnaast ook minder calorieën dan een reep chocolade. Zo kan je toch lekker genieten zonder schuldgevoel! Als je toch graag chocolade eet kies dan voor de meest pure variant, zoals 85% of zelfs 90% pure chocolade. Hoe puurder de chocoladereep is, des te minder suiker er in zit. Ook rauwe chocolade is erg goed voor je lichaam, omdat dit niet verhit is en daardoor veel goede voedingsstoffen bevat. De chocolade van Lovechock is momenteel mijn favoriet! 

Deze chocolade smoothie met sinaasappel is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze chocolade smoothie met sinaasappel vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-smoothie-met-sinaasappel

 

Recept chocolade smoothie met sinaasappel

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 banaan
200 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk)
2 eetlepels cacao
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel sinaasappelrasp
1/2 theelepel kaneel

 

Benodigdheden

Blender
Rasp

 

Bereiding

1. Rasp de schil van de sinaasappel met een rasp en gebruik hiervan 1 theelepel.

2. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)