Het is tijd om de lekkerste Zonderzooi recepten met jullie te delen! Het is namelijk al weer bijna zes jaar geleden dat ik begon met mijn blog. Wat gaat de tijd toch snel hé? Daarom leek het mij leuk om de lekkerste Zonderzooi recepten eens op een rijtje te zetten. Niet zomaar de lekkerste reepten, maar dan de recepten waar ik zelf het meeste van geniet. Ik krijg namelijk vaak de vraag van vrienden of kennissen welk recept ze nou echt eens moeten proberen. Dat is de reden dat ik mijn tien favoriete recepten op een rijtje heb gezet. Van heerlijke pompoen recepten tot Indiase curry’s, deze gerechten staan bij mij vaak op tafel. Nu ben ik eigenlijk heel erg benieuwd, wat is jouw favoriete Zonderzooi recept? Laat het mij weten in de comments, dat zou ik erg leuk vinden. 

 

10x de lekkerste Zonderzooi recepten

 

Vegan poké bowl met sesam tofu

 

vegan-poke-bowl

Deze vegan poké bowl met sesam tofu staat bij mij vaak op het menu. Een heerlijk recept en dankzij de romige tahin dressing is de salade extra lekker. 

 

Vegan Mexicaanse wraps

 

zonderzooi-recepten

Ik ben dol op wraps en maak daarom vaak deze vegan Mexicaanse wraps. Zelf wraps maken is helemaal niet ingewikkeld en bovendien is de combinatie van guacamole en bonen erg lekker. Een leuk recept om te maken in het weekend!

 

Noedels met broccoli en vegetarische kip

 

zonderzooi-recepten

Deze noedels met broccoli en vegetarische kip staan bij mij bijna wekelijks op het menu. Waarom? Het gerecht is makkelijk, snel en zit boordevol eiwitten. Kies wel voor de vegetarische kip van Vegetarische Slager, die is namelijk echt het lekkerste. 

 

Vegetarische pasta bolognese

 

zonderzooi-recepten

Always a winner: vegetarische pasta bolognese! Deze pasta is niet alleen erg lekker, maar zit ook boordevol eiwitten. Ik maak vaak een grote pan van deze pastasaus, zodat ik er een paar dagen van kan eten. Ideaal! 

 

Pompoensoep met zoete aardappel en gember

 

pompoensoep-zoete-aardappel-gember

Pompoen is mijn favoriet, zeker in de herfst en de winter. Daarom staat deze pompoensoep met zoete aardappel en gember héél vaak bij mij op het menu. Een lekker soepje boordevol vitaminen. 

 

Vegetarische butter chicken curry

 

zonderzooi-recepten

Ik ben gek op Indiase curry’s, dat is ook de reden waarom ik deze vegetarische butter chicken curry zo vaak maak. De curry is lekker romig, redelijk pittig en heerlijk met naanbrood. Een van mijn favoriete maaltijden voor in het weekend! 

 

Tempeh burgers met pindasaus

 

zonderzooi-recepten

Dankzij mijn vele rezen door Azië ben ik verslaafd geraakt aan tempeh. Daarom vind ik deze tempeh burgers met pindasaus ook zo lekker! Ze zijn in een kwartiertje gemaakt en daarna kan je al heerlijk smullen.

 

Pasta in paddenstoelenroomsaus

 

pasta-in-paddenstoelen-roomsaus

Deze pasta in paddenstoelenroomsaus maak ik vaak als er vrienden komen eten. Een heerlijk recept, want de combinatie van paddenstoelen met tijm en truffelolie is dubbel genieten! 

 

Pasta met avocado pesto en champignons

 

zonderzooi-recepten

Avocado pesto, I love it! Daarom vind ik deze pasta met avocado pesto en champignons ook zo lekker. Dankzij de avocado pesto wordt de pasta lekker romig en is daarom ook heerlijk voor kinderen. 

 

Curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas

 

curry-pompoen-pindakaas

Natuurlijk moest er nóg een curry op mijn favoriete recepten lijstje. Deze curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas maak ik heel vaak. Deze curry is lekker zoet en de pindakaas geeft een heerlijke smaak aan de curry.

Laat je me weten wat je van deze lekkerste Zonderzooi recepten vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk! En wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.