fbpx ...

Deze vegan cheesecake mousse met frambozen is heerlijk als kerstdessert! Bovendien is dit dessert ook erg makkelijk om te maken, dat scheelt weer wat stress tijdens de feestdagen. Ben jij ook zo’n fan van desserts? Als ik uiteten ga en de menukaart in mijn handen heb kijk ik altijd het eerste bij de desserts. Tiramisu, brownies of een cheesecake, ik vind het allemaal even lekker. Daarom leek het mij leuk om een lekker én gezond kerstdessert te creëren. Deze vegan cheesecake mousse maak je met cashewnoten, kokosmelk, vanille en ahorn siroop. Niks om je zorgen over te maken, toch? Zo kan je lekker genieten zonder schuldgevoel. Bovendien is dit kerstdessert ook glutenvrij, lactosevrij en 100% vegan. Op die manier kan iedereen er van genieten. 

 

Cheesecake mousse van cashewnoten

 

Deze cheesecake mousse maak je met cashewnoten. Als je cashewnoten een nachtje weekt in water worden ze erg zacht, waardoor je ze goed kan gebruiken als basis voor romige gerechten. Je gooit ze even in de keukenmachine met de andere ingrediënten en klaar is je dessert! Ben je altijd enorm aan het stressen voor je kerstdiner? Gelukkig kan je deze cheesecake mousse ook al een dag van te voren maken. Dat scheelt weer een hoop stress. Garneer de mousse dan nét voor het eten even met de frambozen en pure chocolade, dan smaakt het het lekkerst.

Deze vegan cheesecake mousse met frambozen is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan cheesecake mousse met frambozen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cheesecake-mousse-met-frambozen

cheesecake-mousse-met-frambozen

 

Vegan cheesecake mousse met frambozen

 

Ingrediënten
(Voor 3 personen)

200 gram ongebrande cashewnoten*
120 ml romige kokosmelk
3 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels vers citroensap
1,5 theelepel vanille extract
Snufje zout
Handje verse frambozen
20 gram pure chocolade 85%

 

Benodigdheden

Keukenmachine
3 kleine glaasjes of weckpotjes

 

Bereiding

1. Zorg dat de cashewnoten 8 uur geweekt zijn in water. *Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water. 

2. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ongeveer een halve minuut fijn. Voeg daarna de kokosmelk, ahorn siroop, citroensap, vanille extract en zout toe. Schraap even langs de zijkant met een lepel als dat nodig is. Maal nog 2-3 minuten totdat het een romige substantie is.

3. Schep de mousse in een grote kom en zet een halfuur in de koelkast om ietsje harder te worden.

4. Verdeel de mousse over 3 glaasjes en garneer met frambozen en fijngehakte pure chocolade.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

info@zonderz