fbpx

Deze smoothie met appel en havermout is ideaal als ontbijt en zit boordevol goede voedingsstoffen. Zo bevat deze smoothie langzame koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Een hele fijne start van je dag dus! Ik ontbijt vaak met een smoothie, omdat het snel en makkelijk is. Een smoothie is in één minuutje gemaakt en qua voedingstoffen is het vaak ook voedzamer dan brood. Ook voor kinderen is deze smoothie met appel en havermout erg lekker, want hij smaakt een beetje zoals appeltaart. De combinatie van appel met havermout en kaneel is altijd goed, toch? Bovendien heb je met deze smoothie gelijk de aanbevolen hoeveelheid van twee stuks fruit per dag binnen. Hoef je je daar de rest van de dag geen zorgen meer over de maken, ideaal!

 

Smoothie met appel, havermout en kaneel

 

Als je vaker een smoothie als ontbijt neemt zal je vaak ook wat merken aan je stofwisseling. Een smoothie is natuurlijk al helemaal fijngemalen, wat je darmen erg fijn vinden. Daarnaast zit deze smoothie met appel en havermout ook boordevol voedingsvezels, ook weer iets waar je darmen goed op reageren. Beide zorgen er voor dat je vaak al snel na het ontbijt naar het toilet kan. Ik drink vaak een smoothie als ontbijt en merk echt een verschil vergeleken met havermoutpap bijvoorbeeld. Heb je een langzame stofwisseling? Neem dan eens vaker een smoothie als ontbijt en je zal waarschijnlijk snel het verschil merken. Daarnaast heeft gember ook een positief effect op je stofwisseling, omdat de pittigheid van gember je stofwisseling aan het werken zet. Deze smoothie zal je stofwisseling dus wonderen doen, omdat het naast veel vezels ook gember bevat. 

Deze smoothie met appel en havermout is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze smoothie met appel en havermout vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-appel-havermout

 

Recept smoothie met appel en havermout

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 kleine banaan
1 kleine appel
200 ml amandelmelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen gember 

 

Benodigdheden

Blender 

 

Bereiding

1. Verwijder het kroosje van de appel en snijd de appel in partjes. 

2. Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

smoothie-appel-havermout

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)