Deze smoothie met appel en havermout is ideaal als ontbijt en zit boordevol goede voedingsstoffen. Zo bevat deze smoothie langzame koolhydraten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Een hele fijne start van je dag dus! Ik ontbijt vaak met een smoothie, omdat het snel en makkelijk is. Een smoothie is in één minuutje gemaakt en qua voedingstoffen is het vaak ook voedzamer dan brood. Ook voor kinderen is deze smoothie met appel en havermout erg lekker, want hij smaakt een beetje zoals appeltaart. De combinatie van appel met havermout en kaneel is altijd goed, toch? Bovendien heb je met deze smoothie gelijk de aanbevolen hoeveelheid van twee stuks fruit per dag binnen. Hoef je je daar de rest van de dag geen zorgen meer over de maken, ideaal!

 

Smoothie met appel, havermout en kaneel

 

Als je vaker een smoothie als ontbijt neemt zal je vaak ook wat merken aan je stofwisseling. Een smoothie is natuurlijk al helemaal fijngemalen, wat je darmen erg fijn vinden. Daarnaast zit deze smoothie met appel en havermout ook boordevol voedingsvezels, ook weer iets waar je darmen goed op reageren. Beide zorgen er voor dat je vaak al snel na het ontbijt naar het toilet kan. Ik drink vaak een smoothie als ontbijt en merk echt een verschil vergeleken met havermoutpap bijvoorbeeld. Heb je een langzame stofwisseling? Neem dan eens vaker een smoothie als ontbijt en je zal waarschijnlijk snel het verschil merken. Daarnaast heeft gember ook een positief effect op je stofwisseling, omdat de pittigheid van gember je stofwisseling aan het werken zet. Deze smoothie zal je stofwisseling dus wonderen doen, omdat het naast veel vezels ook gember bevat. 

Deze smoothie met appel en havermout is:

  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze smoothie met appel en havermout vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-appel-havermout

 

Recept smoothie met appel en havermout

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 kleine banaan
1 kleine appel
200 ml amandelmelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel amandelpasta
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen gember 

 

Benodigdheden

Blender 

 

Bereiding

1. Verwijder het kroosje van de appel en snijd de appel in partjes. 

2. Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.

 

smoothie-appel-havermout

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.