fbpx ...

Ben je op zoek naar leuke duurzame cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis? Dan vind je dit lijstje misschien wel erg fijn. De feestdagen komen er aan en vaak wordt dit traditioneel gevierd met Pakjesavond of Kerstmis. Om eerlijk te zijn vind ik het de laatste jaren steeds lastiger om een verlanglijstje te maken. Het klinkt misschien raar, maar ik ben gewoon een gelukkig mens en heb eigenlijk niks op mijn verlanglijstje staan. Maar ja, probeer dat je lieve (schoon)ouders maar eens uit te leggen. Vind je het ook zo lastig om te bepalen wat je wilt hebben voor Sinterklaas of Kerstmis? Dan heb je vast wat aan deze lijst met duurzame cadeaus. Deze cadeaus gaan een langere tijd mee en zijn ook erg praktisch. Hopelijk zit wat leuks voor je bij!  

 

 

20x duurzame cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis

 

Sieraden van A Beautiful Story

 

duurzame-kerstcadeaus

De sieraden van A Beautiful Story zijn niet alleen erg mooi, maar er zit ook een goed verhaal achter. Deze sieraden worden namelijk op een duurzame manier gemaakt in Nepal. Dankzij A Beautiful Story krijgen de mensen daar in de fabriek een goed loon, waardoor ze ook weer hun kinderen naar school kunnen sturen. Zo word jij blij van je sieraden en help je er ook anderen mee!

 

Uitwisbaar notitieboekje

 

Ik gebruik mijn uitwisbare notitieboekje van Our Green Story al meer dan een jaar, wat betekent dat ik ontzettend veel bomen heb gespaard! Deze notitieboekjes kladder je helemaal vol met een uitwisbare stift en daarna maak je ze weer leeg met een doekje. Er zijn verschillende varianten, van boodschappenboekjes tot agenda’s en notitieboekjes. Heel fijn en vooral ook erg duurzaam!

 

Inner Compass Cards

 

duurzame-cadeaus-sint-kerst

Fotografie: Evelien Hoogers

De Inner Compass Cards zijn ideaal voor je dagelijkse zelfreflectie en het creëren van innerlijke groei. Je kan elke dag een kaartje pakken en hier staat dan je intentie op voor die dag. Ik gebruik ze zelf ook en vind het een van de leukste cadeaus die ik ook gekregen heb, omdat de kaartjes veel inzicht in mijzelf hebben gegeven. Deze inspirerende kaarten zijn leuk om te geven én te krijgen.

 

Geurkaars gemaakt van soja wax

 

Hoe fijn zijn de heerlijke kaarsen van Brandt? Lisa Goes Vegan ontwikkelde een speciale kaars voor dit merk, met heerlijke geuren zoals groene thee, magnolia en musk. Deze kaars is gemaakt op basis van soja wax, dus ook 100% vegan. Lekker voor in je huiskamer! Deze speciale kaars vind je hier

 

Lunchen bij je favoriete tentje

 

duurzame-cadeaus-sint-kerst

Als ik denk duurzame cadeaus denk denk ik ook altijd aan gezellige ervaringen. Want hoe leuk is het om een ervaring te krijgen? Vaak blijft dat je veel langer bij dan het krijgen van cadeaus. Zelf vind ik het altijd erg leuk om ergens te gaan lunchen en bij te kletsen met degene van wie ik het cadeau krijg. Mijn favoriete lunchtentjes zijn: Lunchcafé Nieuwland in Tilburg, Oerwoud in Den Bosch, Gys in Utrecht en Mr & Mrs Watson in Amsterdam. 

 

Bamboe tandenborstel

 

duurzame-cadeaus

Elke dag word ik weer blij van mijn vrolijke bamboe tandenborstel! Deze tandenborstels zijn veel beter voor het milieu dan de plastic variant en bovendien zien ze er erg leuk uit in je badkamer. Ook fijn: ze kosten maar €3,49. 

 

Legging van gerecyclede plastic flessen

 

duurzame-yogalegging

Fotografie: Evelien Hoogers

De leggings van het merk NiyamaSol zijn super duurzaam en zitten heerlijk! Deze leggings zijn gemaakt van gerecycled plastic en in elke legging zitten ongeveer twintig PET flessen verwerkt. Ook fijn: de leggings hebben een hoge tailleband en bovendien is de stof is erg zacht. Ze verkopen deze leggings ook bij Yogisha in Amsterdam en Den Haag. 

 

Zeepjes van Het Zeeplokaal

 

De zeepjes van Het Zeeplokaal worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn volledig plantaardig. Denk aan heerlijke zeepjes van groene thee en citroengras of een scrubzeep van maanzaad. Naast handzeep verkopen ze ook haarzeep, wat fijn is om te gebruiken als zero waste shampoo voor je haar. 

 

Weekend Amsterdam in het QO Hotel

 

duurzaam-hotel-amsterdam

duurzaam-hotel-amsterdam

Een ervaring is eigenlijk veel leuker om te krijgen dan spullen, toch? Daarom is het QO Hotel in Amsterdam zo tof. Dit hotel is hartstikke duurzaam, van biologisch katoenen beddengoed tot het gebruik van gerecyclede materialen voor het interieur. Dit hotel is een dikke aanrader, al is het alleen al om de prachtige hotelkamers!

 

Hangplant van Kokodama

 

duurzame-planten

Wist je dat planten veel beter voor het milieu zijn dan bloemen? Bovendien gaan ze ook veel langer mee, als je ze goed verzorgd tenminste. Deze hangplant plant van Kokodama is super leuk voor in je huis en bovendien ook een leuk cadeau om te geven. Je kan deze vrolijke plantjes vinden bij alle WAAR winkels

 

Duurzame yogamat

 

Als je dol bent op yoga én een groen hart hebt dan vind je de yogamatten van Jade Yoga vast net zo tof als ik. Deze yogamatten zijn namelijk gemaakt van 100% natuurlijk rubber en hebben een hele fijne grip, waardoor je niet uitglijdt tijdens je yoga practice. Daarnaast wordt voor elke verkochte yogamat een boom geplant, hoe tof is dat? De yogamatten zijn er in veel verschillende vrolijke kleuren en kan je bestellen via Yogisha. Ze hebben ook een winkel in Den Haag en Amsterdam.

 

Muts van 100% biologisch wol

 

duurzame-kledingmerken

Hoe leuk is het om een muts te krijgen als cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis? Ik kreeg deze duurzame muts vorig jaar van mijn vriend en ben er nog steeds super blij mee. Het merk Knowledge Cotton Apparel maakt toffe mutsen in natuurlijke kleuren, welke allemaal gemaakt zijn van 100% biologisch wol. Benieuwd naar alle varianten? Neem dan een kijkje op hun website.

 

Bees Wrap

 

Ik ben super blij met mijn Bees Wrap, want sinds ik deze heb hoef ik nooit meer plasticfolie te gebruiken! Een Bees Wrap is een duurzaam alternatief voor verpakkingsmateriaal, gemaakt van bijenwas en jojoba-olie. Je kan ze gebruiken om je eten af te dekken of bijvoorbeeld een halve avocado in te bewaren. Daarna was je de wrap af met lauw water en kan je deze gewoon weer hergebruiken. Voor een pakje met 3 verschillende maten betaal je €22 en ze zijn te bestellen via de Ekoplaza

 

Het Zero Waste Project 

 

zero-waste

Het Zero Waste Project is een inspirerend boek boordevol tips voor een zero waste lifestyle. Het boek leest als een trein en is ook op een persoonlijke manier geschreven, waarbij je leert over de ervaringen van de zero waste zusjes Jessie en Nicky. Bovendien staat het boek boordevol handige zero waste tips, zoals boodschappen doen zonder plastic, DIY deodorant en het maken van je eigen schoonmaakmiddelen.

 

Strippenkaart van een yogaschool

 

Als je gek bent op yoga is het erg leuk om een strippenkaart van een yogaschool te krijgen. Misschien ben je benieuwd hoe een bepaalde yogaschool bevalt en wil je wel eens wat lesjes gaan uitproberen. Ook bieden veel yogascholen een proefmaand aan voor €30, waarbij je onbeperkt aan alle yogalessen kan meedoen. Heel fijn om te kijken welke soort yoga goed bij jou past! 

 

Vegan high tea

 

hotspots-den-bosch

Een ervaring is veel leuker om te krijgen dan spullen, toch? Vraag daarom eens een vegan high tea bij Oerwoud in Den Bosch! Deze high tea bestaat een mix van hartige hapjes, zoete raw vegan snacks, smoothies, koffie en onbeperkt kruidenthee. Zo kan je gezellig bijkletsen en ook nog eens genieten van heerlijk eten. Deze high tea kost €27,50 p.p. en kan je bestellen via de website

 

Waterfles gemaakt van suikerriet

 

duurzame-cadeaus

Ben je nog op zoek naar een duurzame waterfles? Dan is de BEO Bottle een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis! Deze flessen zijn gemaakt van suikerriet in plaats van ruwe olie. Wist je dat 99% van ons plastic gemaakt is van olie? De founders van de BE O bottle willen hier verandering in brengen en bedachten deze flessen gemaakt van suikerriet restmateriaal uit Brazilië. De flessen zijn €14,95 per stuk en kan je bestellen via de webshop

 

Geef iets lekkers! 

 

brownies-pindakaas-swirl

Hoe leuk is een zelfgemaakt cadeau? Als iemand voor mij koekjes bakt of een brownie maakt vind ik dat vaak tien keer leuker dan het krijgen van een cadeau. Geef daarom anderen ook eens iets wat je zelf hebt gemaakt! Deze brownies met met pindakaas swirl zijn super makkelijk om te maken en erg leuk om te geven. Pas maar op dat je ze niet zelf allemaal opeet..

 

Dekbedovertrek van natuurlijk linnen

 

linnen-dekbedovertrek

Wil je graag een cadeau waar je een lange tijd wat aan hebt? Zet dan een dekbedovertrek van Yumeko op je verlanglijstje. Dit duurzame merk heeft heerlijk beddengoed, van biologisch katoen tot 100% linnen. De overtreksets zijn allemaal GOTS-gecertificeerd en met veel aandacht gemaakt. Daarnaast hebben ze ook prachtige kleuren, van okergeel tot diepgroen. 

 

Gewoon even helemaal NIKS

 

niks-greenpeace

Het meest duurzame cadeau is toch wel om helemaal niks te vragen. Daarom heeft Greenpeace wat leuks bedacht! Een composteerbaar kaartje met NIKS, waarbij je een donatie doet aan Greenpeace. Je kan hierbij kiezen voor een donatie van €10, €25 of zelf een bedrag kiezen. Ik vind het een mooie boodschap om aandacht te besteden aan onze consumptiemaatschappij, waarbij we altijd maar dingen moeten hebben. Bovendien doe je met dit kaartje gelijk iets terug voor het milieu. 

Hopelijk kan ik je met deze tips inspireren om te kiezen voor duurzame cadeaus waar je echt wat aan hebt! Heb jij zelf nog tips voor duurzame cadeaus? Laat het mij dan weten in de comments.

info@zonderz