fbpx ...

Deze dadels met vegan roomkaas zijn erg lekker als gezond borrelhapje. De combinatie van de zoete medjoul dadels en de hartige roomkaas is heerlijk. Wat serveer jij het liefst op een vegetarische borrelplank? Naast toastjes met hummus en guacamole vind ik dadels met roomkaas altijd heerlijk. Deze vegan roomkaas maak je met cashewnoten. Door cashewnoten een nacht te weken in water worden ze erg zacht en kan je ze de volgende mag makkelijk mixen tot roomkaas. Nog wat citroensap, edelgistvlokken, knoflook en bieslook erbij en klaar is Kees. Deze gevulde dadels zijn erg makkelijk om te maken en staan ook zo op tafel. 

 

Dadels gevuld met vegan roomkaas

 

Dit recept voor gevulde dadels is ook glutenvrij, lactosevrij en 100% vegan. Super fijn wanneer je mensen op bezoek hebt met allergieën, toch? Zelf zorg ik er altijd voor als ik een borrelplank maak dat er voor iedereen wel iets te knabbelen is, dus ook voor de mensen met een gluten- of lactose allergie. Zo serveer ik ook altijd vegan rode pesto, één van mijn favoriete recepten voor bij de borrel. Naast dipjes met toastjes doen gerookte amandelen en groenten het ook altijd erg goed. Denk bijvoorbeeld eens aan komkommer en paprika in reepjes. Zou je het leuk vinden als ik een keer een vegetarische borrelplank deel? Laat het mij dan weten in de comments!

Deze dadels met vegan roomkaas zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze gevulde dadels vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

dadels-met-vegan-roomkaas

dadels-met-vegan-roomkaas

 

Recept dadels met vegan roomkaas

 

Ingrediënten
(Voor 15 gevulde dadels)

15 medjoul dadels
150 gram cashewnoten*
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgistvlokken
5 eetlepels citroensap (ongeveer een hele citroen)
1 eetlepel verse bieslook
1/2 theelepel zout
Snufje peper

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Spuitzak 

 

Bereiding

1. Zorg dat je de cashewnoten 8 uur hebt geweekt in water. Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water.

2. Doe de cashewnoten samen met de edelgistvlokken, citroensap, knoflook en zout in de keukenmachine. Mix tot het een romige substantie wordt, bij mij duurde dit 7 minuten. Schraap af en toe de restjes van de zijkant met een spatel.

3. Snijd de bieslook heel fijn en roer deze erdoorheen met een lepel. Breng ten slotte op smaak met peper.

4. Snijd de dadels aan één kant open en verwijder voorzichtig de pit.

5. Doe de vegan roomkaas in een spuitzak. Vul de dadels met vegan roomkaas en smullen maar! 

Tip: Heb je nog vegan roomkaas over? Bewaar deze dan in een afsluitbaar bakje in de koelkast. Deze is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz