fbpx ...

Als je dol bent op chai latte dan vind je deze havermoutpap met chai kruiden vast ook erg lekker. Chai is een kruidenmix die oorspronkelijk uit India komt. Het is een mix van kaneel, gember, kardemom, kruidnagel en anijs. Deze kruiden passen erg goed bij de herfst en winter, dankzij hun warme smaken. Omdat ik de laatste tijd verslaafd ben aan chai latte – ik ben overigens een laatbloeier, want ik heb het deze herfst pas ontdekt – leek het mij leuk om ook eens havermoutpap met chai kruiden te maken. Deze chai havermoutpap is heerlijk als ontbijt en bevat veel goede voedingsstoffen. De langzame koolhydraten in de havermout geven een verzadigd gevoel en de amandelpasta zorgt voor een portie gezonde vetten. Na dit powerontbijt kan jij er weer even tegenaan!

 

Kruidige chai havermoutpap

 

Deze havermoutpap met chai kruiden is ook 100% vegan, lactosevrij en glutenvrij. Havermout is van nature glutenvrij, maar als je een glutenallergie hebt raad ik het toch aan om te kiezen voor havermout waarbij op de verpakking vermeld staat dat deze glutenvrij is. Just to be safe! Je kan deze chai havermoutpap ook overnight maken als je wilt. Mix dan gewoon de havermout met de amandelmelk, kruiden en ahorn siroop in een beker en garneer het ‘s ochtends met appel, kaneel en amandelpasta. Zo kan je het makkelijk meenemen als ontbijtje on the go in de trein. 

Deze havermoutpap met chai kruiden is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met chai kruiden vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

havermoutpap-met-chai-kruiden

havermoutpap-met-chai-kruiden

 

Recept havermoutpap met chai kruiden

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

Chai havermoutpap
50 gram havermout
200 ml havermelk
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kardemom
1/2 theelepel gemalen anijszaad
Paar snufjes gemalen gember 
Optioneel: 1 theelepel ahorn siroop

Garnering
1 eetlepel amandelpasta 
1/2 appel
Snufje kaneel

 

Benodigdheden

Steelpan

 

Bereiding

1. Doe de havermout met de havermelk in een steelpannetje. Voeg de kaneel, kardemom, gemalen gember, gemalen anijszaad en ahorn siroop toe. 

2. Breng de havermoutpap aan de kook en kook op laag vuur. Blijf continue roeren. Na ongeveer 5 minuten ontstaat er havermoutpap. Hoe langer je roert, hoe steviger de pap wordt. 

3. Schep de chai havermoutpap in een schaaltje. Garneer met blokjes appel, amandelpasta en kaneel.

Tip: Ben je geen fan van amandelpasta? Vervang deze dan voor pindakaas. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

havermoutpap-met-chai-kruiden

info@zonderz