fbpx ...

Deze vegan roomkaas met bieslook is heerlijk voor op brood of op een toastje. Wist je dat het erg makkelijk is om zelf lactosevrije roomkaas te maken? Je maakt deze roomkaas met cashewnoten en verder heb je maar een paar ingrediënten nodig. Dankzij de bieslook heeft deze roomkaas een hele frisse smaak. Als je vegetarisch of veganistisch eet heb je soms weinig keus voor gezond broodbeleg. Een broodje met hummus is erg lekker, maar soms wil je wel eens wat anders op je boterham, toch? Maak daarom een voorraadje van deze vegan roomkaas, dan kan je lekker smullen! 

 

Vegan roomkaas zonder lactose

 

Deze vegan roomkaas is ook ideaal als je een lactose-intolerantie hebt, aangezien er geen koemelk in zit. Zelf kan ik lactose niet zo goed verdragen, vandaar dat bijna al mijn recepten lactosevrij zijn. Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel? Dan kan dat best liggen aan de lactose, want niet iedereen kan daar tegen. Probeer eens een paar weken lactosevrij te eten en je zal gelijk verschil merken! Vervang je yoghurt door kokos- of sojayoghurt en koemelk door amandelmelk. Dit soort kleine veranderingen kunnen een positief effect hebben op je darmen. Genoeg redenen dus om deze lactosevrije roomkaas ook eens te proberen. 

Deze vegan roomkaas met bieslook is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-roomkaas

vegan-roomkaas

 

Recept vegan roomkaas met bieslook

 

Ingrediënten 
(Voor 1 schaaltje)

150 gram cashewnoten*
1 teentje knoflook
2 eetlepels edelgistvlokken
5 eetlepels citroensap (ongeveer een hele citroen)
1 eetlepel verse bieslook
1/2 theelepel zout
Snufje peper

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Zorg dat je de cashewnoten 8 uur hebt geweekt in water. Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water.

2. Doe de cashewnoten samen met de edelgistvlokken, citroensap, knoflook en zout in de keukenmachine. Mix tot het een romige substantie wordt, bij mij duurde dit 7 minuten. Schraap af en toe de restjes van de zijkant met een spatel.

3. Snijd de bieslook heel fijn en roer deze erdoorheen met een lepel. Breng ten slotte op smaak met peper.

4. Doe de roomkaas in een schaaltje of bewaar in een afsluitbaar bakje. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz
Summary
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)