Deze glutenvrije mueslirepen met cranberry’s zijn niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook ideaal als tussendoortje! Ik ben gek op mueslirepen als snack. Rond een uurtje of 11 ‘s ochtends krijg ik meestal trek en eet ik vaak een glutenvrije mueslireep. Ze zitten boordevol gezonde vetten en langzame koolhydraten, waardoor je een lange tijd verzadigd bent. De mueslirepen maakte ik met glutenvrije havermout, zodat je de repen ook gewoon kan eten als je een glutenallergie hebt. Ook voegde ik cranberry’s en pompoenpitten toe voor een heerlijke smaak. Mijn tip: bak op zondag een voorraadje van deze glutenvrije mueslirepen, zodat je er tijdens je werkweek lekker van kan genieten. 

 

Glutenvrije mueslirepen met cranberry’s

 

Het is natuurlijk erg vervelend als je een glutenallergie hebt, want dan kan je niet zomaar elke mueslireep in je mond stoppen. Vandaar dat ik deze glutenvrije mueslirepen heb bedacht. Je hebt geen keukenmachine nodig voor dit recept en ze zijn erg makkelijk om te maken! Naast havermout bevatten deze mueslirepen hazelnoten, pompoenpitten, cranberry’s en kaneel. Samen zorgen ze voor een heerlijke smaak. Om deze mueslirepen extra krokant te maken voegde ik ook wat Becel Pure toe. Dit is een 100% plantaardige margarine die ik vaak gebruik in recepten. Dankzij Becel Pure worden de repen lekker crunchy. Bovendien is deze margarine ook rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezond hart. 

Deze glutenvrije mueslirepen zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze glutenvrije mueslirepen met cranberry’s vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

glutenvrije-mueslirepen

glutenvrije-mueslirepen

 

Recept glutenvrije mueslirepen

 

Bereidingstijd: 35-40 minuten + 1 uur hard worden

 

Ingrediënten
(Voor 8 repen)

150 gram glutenvrije havermout
50 gram hazelnoten
30 gram pompoenpitten
40 gram gedroogde cranberry’s
75 gram Becel Pure of Becel Romig
4 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels kaneel
Snufje zout

 

Benodigdheden

Cakevorm
Bakpapier
Grote kom

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Hak de pompoenpitten, hazelnoten en cranberry’s goed fijn met een scherp mes. Zorg dat je ze echt heel fijn hakt, want zo blijven de mueslirepen stevig aan elkaar zitten. 

3. Verwarm de Becel Pure even in een pannetje.

4. Doe alle droge ingrediënten samen in een grote kom en hussel alles goed door elkaar. Voeg daarna de Becel Pure en ahorn siroop toe en roer nogmaals door elkaar. 

5. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Voeg het mengsel toe en duw stevig aan met de onderkant van een glas.

6. Bak de mueslirepen 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Duw daarna nogmaals even aan met de onderkant van een glas. Laat de repen 30 minuten afkoelen en zet ze daarna nog 30 minuten in de koelkast om hard te worden.

7. Snijd er daarna 8 repen van met een scherp mes. Enjoy!

Tip: Bewaar de mueslirepen in de koelkast. Ze zijn ongeveer 5 dagen houdbaar. Je kan ze ook voor een langere tijd in de vriezer bewaren. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz