fbpx ...

Wat zijn nou eigenlijk de leukste duurzame kledingmerken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet! Duurzame kleding wordt steeds populairder en dat is fijn, want zo kunnen we allemaal een steentje bijdragen aan het milieu. Maar wanneer is een merk duurzaam? Duurzame kleding wordt gemaakt van milieuvriendelijke stoffen, zoals tencel, hennep of biologisch katoen. Daarnaast wordt er tijdens de gehele productieketen op gelet dat de kleding op een groene manier wordt geproduceerd. Bovendien hebben de makers van de kleding goede arbeidsomstandigheden én krijgen ze een eerlijk loon. Genoeg redenen dus om vaker te kiezen voor duurzame kleding. Ik heb mijn favoriete duurzame kledingmerken voor je op een rijtje gezet. Van vrouwelijk tot stoer, deze merken wil je in je kast hebben hangen!

 

7x de leukste duurzame kledingmerken

 

Kings of Indigo

 

duurzame-kledingmerken

Laat ik maar gelijk beginnen met één van mijn favoriete duurzame kledingmerken: Kings of Indigo. Dit toffe merk komt gewoon uit Nederland en de kleding is vaak erg stoer. Denk aan oversized truien, fijne jeans en coole bomberjacks. Kings of Indigo heeft niet alleen een collectie voor vrouwen, maar ook voor mannen hebben ze leuke items. Dit merk maakt veel gebruik van tencel, een stof die bij de productie wel 80% minder water verbruikt dan bijvoorbeeld katoen. Ik heb verschillende blousjes van Kings of Indigo en vind de kwaliteit echt super. Ook de jeans van hun zitten erg lekker. Ben je benieuwd naar de hele collectie? Neem dan een kijkje op hun webshop. Daarnaast wordt dit merk verkocht bij De Geitenwollenwinkel en Studio Jux in Amsterdam.

 

Armed Angels

 

duurzame-kledingmerken

armed-angels 
Armed Angels is ideaal voor fijne basics, maar ook hebben ze hier veel vrouwelijke items. Denk aan jurkjes, blousjes en rokken met vrolijke prints. Ik heb een heerlijke oversized trui van dit merk en ben echt fan! Alles wordt op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. Daarnaast maken ze alleen gebruik van natuurlijke materialen, zoals linnen, biologisch katoen en tencel. Armed Angels wil een verschil maken en laten zien dat duurzame kleding niet alleen beter is voor het milieu, maar ook dat het erg hip kan zijn. Dit merk is erg betaalbaar en bij de webshop Wolf and Storm hebben ze veel leuke items. 

 

Veja

 

Ben je op zoek naar duurzame sneakers? Dan vallen Nike en Adidas al snel af, want die zijn allesbehalve op een milieuvriendelijke en eerlijke manier gemaakt. Tijdens mijn zoektocht naar duurzame sneakers ontdekte ik het merk Veja. Zij hebben een grote collectie stoere sneakers in verschillende kleuren. Ze zijn erg transparant en wat ik zo leuk vind aan dit merk is dat je bij elk paar schoenen precies kan zien waar alle onderdelen vandaan komen. Ze werken alleen met duurzame materialen en daarnaast hebben ze ook veel sneakers van vegan leer. Je moet ze wel even goed inlopen, maar daarna lopen ze echt heerlijk! Ik kocht die van mij bij FAAM in Antwerpen. 

 

Mud Jeans

 

mud-jeans

Mud Jeans staat bekend om hun heerlijk zittende spijkerbroeken. Sinds een tijdje heb ik een broek van Mud Jeans en ik ben erg tevreden over dit merk. De kwaliteit is goed en bovendien staat duurzaamheid bij hun hoog in het vaandel. Zo kan je sinds 2013 ook een Mud Jeans huren en daarna weer retourneren. Na gebruik wordt de jeans gerecycled en worden de materialen weer opnieuw gebruikt, hoe tof is dat? Op die manier zorgen ze voor een gesloten cirkel en wil Mud Jeans voorkomen dat er enorme overschotten aan kleding ontstaan. Dit duurzame kledingmerk heeft fijne skinny jeans, maar ook leuke boyfriend jeans en flared modellen. Ik scoorde die bij mij bij De Geitenwollenwinkel in Amsterdam, maar ook bij Revenge in Utrecht verkopen ze Mud Jeans. 

 

Organic Basics

 

Ben je op zoek naar fijne basics? Dan is Organic Basics wel iets voor jou! Dit merk maakt heerlijk zittende basics van natuurlijke stoffen, zoals hennep en biologisch katoen. Ze hebben onder andere hemdjes, onderbroeken en strings. Sinds ik Organic Basics ontdekt heb wil ik het liefst al mijn basics van dit merk! De kleuren die ze gebruiken zijn ook lekker fris, zoals lichtblauw en zachtroze. Maar er is voor iedereen wat wils, want ze hebben ook veel zwarte basics. Je kan dit merk online bestellen via de webshop of even een kijkje nemen bij Het Faire Oosten in Amsterdam. 

 

Knowledge Cotton Apparel

 

duurzame-kledingmerken

Als je van leuke wintermutsen houdt dan is Knowledge Cotton Apparel jouw merk! Ik ontdekte deze mutsen bij Moois en Meer in Middelburg en werd gelijk verliefd. Knowlegde Cotton Apparel is eigenlijk een mannenmerk, maar ach wat maakt dat uit als je een toffe muts zoekt? Naast mutsen hebben ze ook veel heerlijke truien, t-shirts en jassen voor mannen. Misschien leuk als kerstcadeau voor je vriend? Dit merk maakt alleen gebruik van 100% biologisch katoen. Deze stof verbruikt tijdens de productie veel minder water, pesticiden en chemicaliën als normaal katoen. Genoeg redenen dus om vaker te kiezen voor biologisch katoen!

 

Friday’s Project

 

Friday’s Project is een Spaans merk dat niet alleen bekend staat om hun duurzame kleding, maar ook om hun betaalbare prijs. Ze maken veel gebruik van milieuvriendelijke materialen, zoals cupro, linnen en tencel. Ik heb een heerlijke trui van Friday’s Project en vind de kwaliteit erg fijn. Ook kan je hier terecht voor leuke tanktops, jurken en oversized palazzo broeken. Mocht je binnenkort naar Barcelona gaan dan kan je een bezoekje brengen aan hun winkel. Daarnaast verkopen ze dit merk bij verschillende webshops, zoals The Green Labels

Alle beelden in dit artikel zijn gemaakt door fotograaf Willemijn Louws.

Wil je meer lezen over duurzame kledingmerken? Lees dan mijn andere artikelen over dit onderwerp, zoals Wat is duurzame kleding?, Waar vind je duurzaam ondergoed? of 6x duurzame kledingwinkels in Amsterdam

info@zonderz