fbpx ...

Deze Thaise curry met broccoli is niet alleen erg lekker, hij staat ook zo op tafel! Ik weet dat jullie stiekem allemaal niet van koken houden en het liefst recepten maken die erg makkelijk zijn. Dat is deze Thaise curry dus ook. Een makkelijk recept met niet al te veel ingrediënten en voor dat je het weet staat de curry al op tafel. Ik heb al verschillende curry recepten online staan, maar eigenlijk vooral met pompoen en wortel. Deze Thaise curry met broccoli is een klassieker en ook erg lekker. Heb je nog nooit zelf curry gemaakt? Dan is dit een handig recept voor je! Je hoeft alleen even de groenten te snijden en je bent zo klaar.

 

Thaise curry met broccoli en wortel

 

Voor deze Thaise curry gebruikte ik groene curry pasta. Het is erg leuk om je eigen curry pasta te maken, maar dat kost ontzettend veel moeite. Ik heb het eens gedaan in Thailand en geloof me, na 20 minuten stampen met een vijzel koop ik toch liever gewoon een curry pasta in de supermarkt. Gelukkig vind je deze tegenwoordig in elke supermarkt in verschillende varianten. Groene curry pasta wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals citroengras, knoflook, gember, citroenblad en verschillende kruiden. Check altijd even de ingrediëntenlijst, dan weet je zeker dat jouw curry pasta puur natuur is. Ook bij de Aziatische toko vind je heerlijke curry pasta’s. Experimenteer er lekker mee en maak deze Thaise curry ook eens met een ander soort curry pasta, dan zal je zien dat de smaak compleet veranderd.

Deze Thaise curry met broccoli is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze Thaise curry met broccoli vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

thaise-curry-met-broccoli

thaise-curry-met-broccoli

Recept Thaise curry met broccoli

 

Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 broccoli (of 300 gram broccoli roosjes)
2 teentjes knoflook
1 ui
1 middelgrote wortel
250 ml kokosmelk
1/4 limoen
2 eetlepels groene currypasta
120 gram rijstnoedels of zilvervliesrijst
Handje verse koriander
Snufje zout

 

Benodigdheden

Wok met deksel of braadpan met deksel
Steelpan

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de wortel in dunne plakken.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze in een paar minuten goudbruin.

3. Voeg de currypasta toe en bak dit een minuutje mee.

4. Voeg de broccoli roosjes, wortel en kokosmelk toe en breng aan de kook. Kook de curry 15 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Breng daarna op smaak met zout en voeg het limoensap toe.

5. Bereid ondertussen de rijstnoedels zoals beschreven op de verpakking. Dit duurt vaak maar een paar minuten.

6. Serveer de curry met de rijstnoedels en garneer met verse koriander.

Tip: Ook erg lekker om de curry te garneren met pinda’s of cashewnoten voor een extra bite.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz