fbpx ...

Deze romige courgettesoep is heerlijk voor frisse dagen. Zodra de dagen korter worden en de regen weer met bakken uit de lucht valt verander ik in een soepmens. Een soepje als lunch of diner, ik vind het erg fijn! Deze romige courgettesoep bevat maar een paar ingrediënten en staat zo op tafel. Dat is alles wat je wilt na een lange dag werken, toch? Bovendien zit deze soep boordevol vitaminen en mineralen, zodat je wat extra weerstand kan opbouwen voor de winter. Ik moet eerlijk bekennen dat ik courgettes altijd een beetje smaakloos vind, vandaar dat er ook niet veel recepten met courgette op mijn blog staan. Maar deze courgettesoep is erg smaakvol, ook dankzij de gedroogde tijm. Een lekkere soep om samen van te genieten!

 

Romige courgettesoep zonder lactose

 

Om de soep wat romiger te maken gebruikte ik sojaroom, een plantaardige room gemaakt van soja. Sojaroom is wat makkelijker te verteren dan bijvoorbeeld crème fraîche en daarnaast bevat het ook minder calorieën. Bovendien is sojaroom lactosevrij, wat weer fijn is als je een lactose allergie hebt. Ik heb altijd standaard wat pakjes sojaroom in mijn keukenkastje staan. Niet alleen om soep romiger te maken, maar ook voor romige pasta. Ideaal! 

Deze romige courgettesoep is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij (gebruik sojaroom)
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze romige courgettesoep vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

romige-courgettesoep

romige-courgettesoep

 

Recept romige courgettesoep

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

2 courgettes
600 ml water
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml haver- of sojaroom* (Ik gebruikte deze)
2 blokjes groentebouillon
1 theelepel gedroogde tijm
Scheutje olijfolie

* Gebruik sojaroom voor een glutenvrij recept.

Benodigdheden

Grote soeppan
Staafmixer

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg de courgettes samen met het water en de blokjes groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten.

5. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad. Voeg daarna de tijm en room toe en roer alles goed door elkaar. Enjoy! 

Tip: Erg lekker om de soep te garneren met vegetarische spekjes en verse kruiden, zoals peterselie.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

info@zonderz