Deze notenpasta is echt heerlijk voor op brood. Mocht je geen fan zijn van pindakaas, dan is deze gezonde notenpasta misschien wel iets voor jou! Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig en in vijf minuutjes is de pasta al klaar. Ik gebruikte hazelnoten en amandelen, die combinatie is erg lekker. Mocht je nog nooit notenpasta hebben gemaakt dan zou ik dat zeker een keer proberen. Ik vind het erg leuk om te doen en het is zo ontzettend makkelijk. Daarnaast is deze pasta ook lekker voor op een rijstwafel of als vulling in medjoul dadels. 

 

Zelf notenpasta maken

 

Om deze pasta te maken heb je wel een keukenmachine nodig. Een keukenmachine is namelijk nét wat sterker dan een blender. Gelukkig hebben tegenwoordig steeds meer mensen een keukenmachine in huis, dan kan je lekker aan de slag. Bovendien wil ik niet dat je je blender sloopt door er zoveel noten in te doen! Hoe maak je dit recept? Eigenlijk is het heel erg simpel. Je doet de geroosterde hazelnoten en amandelen in de keukenmachine, zet hem aan en na een minuut of vijf heb je al een smeuïge pasta. Je hoeft dan ook geen olie toe te voegen, omdat de olie vanzelf uit de noten ontstaat. Een snufje zout erbij en klaar is je gezonde notenpasta!

Deze notenpasta is:

  • Rijk aan gezonde vetten
  • Een bron van eiwitten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • 100% vegan

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

zelf-notenpasta-maken

notenpasta

 

Recept gezonde notenpasta

 

Ingrediënten
(Voor 1 potje)

200 gram geroosterde amandelen
200 gram geroosterde hazelnoten
Snufje zout
Optioneel: paar snufjes kaneel

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Weckpotje

 

Bereiding

1. Doe de hazelnoten, amandelen en zout samen in de keukenmachine en mix 5-10 minuten. Houd je van zoet? Voeg dan ook nog wat kaneel toe. Schraap af en toe langs de zijkanten als er restjes achter blijven. Na een tijdje ontstaat er een heerlijke pasta. Hoe langer je mixt, hoe smeuïger de pasta wordt. 

2. Giet de notenpasta in een weckpotje en bewaar het buiten de koelkast. 

Tip: Houd je van een crunchy notenpasta? Leg dan wat hazelnoten en amandelen apart, hak ze fijn en voeg die op het laatste moment toe.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

 

notenpasta

info@zonderz