fbpx ...

Waar vind je duurzaam ondergoed? Ik heb de leukste merken en winkels voor je op een rijtje gezet. Na mijn missie om zo veel mogelijk te kiezen voor duurzame kleding, vind ik ondergoed ook een belangrijk onderwerp. Ondergoed van duurzame materialen zoals bamboe of biologisch katoen is namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar gaat ook veel langer mee. Zo kan je investeren in prachtig ondergoed wat je ook nog eens jaren kan dragen. Denk je dat duurzaam ondergoed niet sexy is? Dan bekijk deze mooie merken maar eens!

 

5x duurzaam ondergoed

 

Organic Basics

Organic Basics heeft prachtige basics voor mannen en vrouwen. Alles wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hennep of biologisch katoen. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel en dat is dan ook iets wat ze op alle vlakken nastreven. Zo werken ze niet alleen maar met duurzame materialen, maar worden alleen de fabrieken geselecteerd die geven om hun impact op het milieu. Bij Organic Basics vind je hele fijne BH’s, onderbroekjes, hemden en nog veel meer.

 

duurzaam-ondergoed

 

Bamboo Basics

Ben je op zoek naar fijne basics voor een goede prijs? Neem dan eens een kijkje bij Bamboo Basics. Hier kan je terecht voor een leuke bamboe boxershort voor je vriend of heerlijk zittende zwarte strings. Alle producten worden gemaakt van bamboe, één van de meest duurzame materialen in de kledingindustrie. Dit ondergoed valt soepel en voelt heerlijk zacht aan. Ook worden er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen gebruikt tijdens de groei en het oogsten van de bamboe. Dubbel genieten dus!

 

Underprotection

Ben je meer fan van kant? Dan is het merk Underprotection wel iets voor jou. Dit Deense merk maakt romantische lingerie in vrolijke kleuren. Ze hebben onder andere strings, BH’s, bralettes en body’s van kant. Deze setjes zijn dan wel iets prijziger, maar dankzij de duurzame materialen gaan ze ook langer mee. Alle materialen die Underprotection gebruikt zijn milieuvriendelijk, zoals lyocell, gerecycled polyester en biologisch katoen. Je kan dit merk bij verschillende winkels vinden, zoals bij De Geitenwollen Winkel in Amsterdam.  

 

duurzaam-ondergoed

 

A’dam Underwear

Wil je je vriend of man vrolijk maken met duurzaam ondergoed? Dan zijn de boxershorts van A’dam Underwear misschien wel iets! Deze boxers hebben leuke printjes met waterijsjes, pistolen of bananen. Dit Amsterdamse merk gebruikt alleen maar biologisch katoen dat GOTS-gecertificeerd is. Ook wordt er bij de productie zo min mogelijk gebruik gemaakt van water, chemicaliën en energie. Fair underwear waar je vrolijk van wordt dus! Je kan deze boxershorts scoren via de webshop of bij Het Faire Oosten. 

 

Luva Huva

Luva Huva is een Engels merk met een prachtige collectie duurzaam ondergoed. Alle materialen die worden gebruikt zijn van natuurlijke afkomst, zoals bamboe, hennep, biologisch katoen en tencel. Hier moet je zijn als je jezelf wilt trakteren op een mooi lingerie setje. Bij Luva Huva vind je kanten BH’s, strings en body’s in zachte kleuren. Alles wordt met liefde met de hand gemaakt door een klein team. Ook kan je hier lingerie op maat laten ontwerpen. 

Heb jij zelf ook nog leuke tips voor duurzaam ondergoed? Laat het mij dan weten in de comments!

info@zonderz