fbpx ...

Deze karamel zeezout bliss balls zijn de ideale snack voor onderweg. Ze zijn niet alleen mega lekker, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien heb je maar vier ingrediënten nodig voor dit recept, easy peasy! Voor deze bliss balls gebruik je dadels, amandelen, kaneel en zeezout. Je mixt ze even kort in de keukenmachine, rolt er balletjes van en klaar is je gezonde snack. Ook erg leuk om deze raw balletjes samen met je kinderen te maken. Zo kan je ze laten zien dat gezond eten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

 

karamel-zeezout-bliss-balls

 

Karamel zeezout bliss balls

 

Tegenwoordig zie je in de supermarkt werkelijk alles met karamel zeezout. Denk aan chocolade, soesjes en zelfs stroopwafels. Deze trend vind ik eerlijk gezegd wel een beetje doorgeslagen, maar toch zijn deze bliss balls het proberen waard. Bovendien is deze snack super gezond en dat kan je van de meeste karamel zeezout producten niet echt zeggen. Deze bliss balls zitten boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Zo kan je er dus lekker van genieten zonder schuldgevoel! Daarnaast zijn ze ook gluten- en lactosevrij. Mijn tip: maak op zondag een voorraadje voor de hele week, dan kan je er tijdens werkdagen lekker van genieten. 

Deze karamel zeezout bliss balls zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze bliss balls vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

karamel-zeezout-bliss-balls

karamel-zeezout-bliss-balls

 

Recept karamel zeezout bliss balls

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 10 balletjes)

150 gram medjoul dadels
60 gram ongezouten amandelen
Paar snufjes kaneel
Snufje zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en maal 1-2 minuten fijn. 

2. Rol met je handen 10 kleine balletjes van het mengsel.

3. Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz