Deze karamel zeezout bliss balls zijn de ideale snack voor onderweg. Ze zijn niet alleen mega lekker, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien heb je maar vier ingrediënten nodig voor dit recept, easy peasy! Voor deze bliss balls gebruik je dadels, amandelen, kaneel en zeezout. Je mixt ze even kort in de keukenmachine, rolt er balletjes van en klaar is je gezonde snack. Ook erg leuk om deze raw balletjes samen met je kinderen te maken. Zo kan je ze laten zien dat gezond eten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

 

karamel-zeezout-bliss-balls

 

Karamel zeezout bliss balls

 

Tegenwoordig zie je in de supermarkt werkelijk alles met karamel zeezout. Denk aan chocolade, soesjes en zelfs stroopwafels. Deze trend vind ik eerlijk gezegd wel een beetje doorgeslagen, maar toch zijn deze bliss balls het proberen waard. Bovendien is deze snack super gezond en dat kan je van de meeste karamel zeezout producten niet echt zeggen. Deze bliss balls zitten boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Zo kan je er dus lekker van genieten zonder schuldgevoel! Daarnaast zijn ze ook gluten- en lactosevrij. Mijn tip: maak op zondag een voorraadje voor de hele week, dan kan je er tijdens werkdagen lekker van genieten. 

Deze karamel zeezout bliss balls zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze bliss balls vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

karamel-zeezout-bliss-balls

karamel-zeezout-bliss-balls

 

Recept karamel zeezout bliss balls

 

Ingrediënten
(Voor 10 balletjes)

150 gram medjoul dadels
60 gram ongezouten amandelen
Paar snufjes kaneel
Snufje zeezout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en maal 1-2 minuten fijn. 

2. Rol met je handen 10 kleine balletjes van het mengsel.

3. Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.