fbpx

Deze zomer ben ik samen met mijn vriend gaan backpacken in Guatemala. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden! Guatemala ligt onder Mexico, waardoor het ook veel Mexicaanse invloeden heeft. Overal zie je gekleurde huisjes, eet je nacho’s met guacamole en vind je de invloeden van de authentieke Maya cultuur. Maar juist omdat het wat minder bekend is als Mexico heeft het weer zijn charme. Benieuwd naar mijn redenen om te gaan backpacken in Guatemala? Ik heb ze op een rijtje gezet. 

 

Vijf redenen om te backpacken in Guatemala

 

1. De natuur is prachtig

De natuur in Guatemala is geweldig mooi! Zo zijn er veel vulkanen, watervallen en gebieden met een tropische jungle. Tijdens onze reis beklommen we de bijvoorbeeld vulkaan de Acatenango, één van de hoogste vulkanen van Centraal-Amerika. Deze klim is echt een aanrader en een ervaring die je nooit meer gaat vergeten. Ook Lake Atitlán is omgeven door vulkanen, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Daarnaast moet je als natuurliefhebber echt naar het Semuc Champay. De foto hieronder zegt genoeg toch? Als je van natuur houdt zijn er dus genoeg redenen om te gaan backpacken in Guatemala. 

 

backpacken-in-guatemala

Het natuurgebied Semuc Champey, bij Lanquin 

 

backpacken-in-guatemala

Lake Atitlán

 

2. Het is de ideale backpack bestemming

Ik vond Guatemala de ideale backpack bestemming voor drie weken. Ook heb ik mij geen moment onveilig gevoeld in dit land, iets wat ik van te voren wel dacht. De hostels zijn erg gezellig, naast leuke steden heeft Guatemala ook veel natuur en je kan makkelijk met de bus van A naar B. De busritten duren vaak ongeveer 12 uur, maar zo zie je wel de mooiste plekken van het land. In drie weken kan je alle hoogtepunten zien, zoals Antigua, Lake Atitlán, Semuc Champey, Flores en Tikal. 

 

3. Healthy food everywhere

Guatemala is een fijne plek als je van lekker eten houdt. Ik dacht dat vegetarisch eten in Centraal-Amerika een probleem zou worden, maar dat was gelukkig allesbehalve waar. Overal vind je leuke tentjes met verse salades, vega burgers en homemade nacho’s met guacamole. Smullen! De Guatemalaanse keuken heeft veel Mexicaanse invloeden, aangezien Guatemala onder Mexico ligt. Vooral in Antigua, Flores en het hippiedorpje San Marcos La Laguna heb ik heerlijk gegeten. Mijn favoriete eettentjes in Antigua vind je hier.

 

healthy-food-guatemala

healthy-food-guatemala

Vegetarisch restaurant Maracuya, Flores

 

4. Het is nog niet zo toeristisch

Guatemala is wat minder bekend als bijvoorbeeld Mexico of Peru. Dat heeft ook zijn charme, want zo kan je nog de echte cultuur van het land proeven. Zeker als je meer landinwaarts gaat zie je wat meer van de Guatemalaanse cultuur. De locals zijn erg vriendelijk, overal zie je gekleurde huisjes en Corona is erg goedkoop hier. Het is niet zo dat er géén andere backpackers zijn, maar Guatemala is zeker niet zo toeristisch als andere landen in Centraal-Amerika. Dat maakt het dan ook een goede reden om dit land snel te bezoeken!

 

5. Er is een hippiedorpje!

Ik vind hippiedorpjes echt geweldig. Denk aan Ubud in Bali, Pai in Thailand, op de een of andere manier voel ik me altijd erg thuis in een hippiedorpje. Misschien omdat dan mijn inner hippie eindelijk naar buiten mag komen? Als je gek bent op yoga, meditatie en gezond eten moet je zeker een bezoekje brengen aan San Marcos La Laguna. Dit dorpje gelegen aan Lake Atitlán is erg knus en fijn om een paar dagen te verblijven. Het is eigenlijk maar één straat boordevol kleine winkeltjes met sieraden, healthy food en yogacentrums. Ook vind je hier The Yoga Forrest, een prachtige plek in de jungle waar je yoga kan doen. Na een klim van 20 minuten door de jungle kom je uit bij The Yoga Forrest. Hier kan je vinyasa flowen met uitzicht op het meer. Zo mooi!

 

san-marcos-la-laguna

The Yoga Forrest, San Marcos La Laguna

 

san-marcos-la-laguna

Samsara, San Marcos La Laguna

Genoeg redenen dus om te gaan backpacken in Guatemala! Als je die kant op wilt en nog vragen hebt dan mag je mij die altijd stellen in de comments. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)