fbpx ...

Wat zijn nu eigenlijk de fijnste zero waste producten? Een jaar geleden deed ik een zero waste challenge, waarbij ik probeerde zo min mogelijk afval te creëren. Nog steeds vind ik zero waste een belangrijk onderwerp, aangezien het een positief effect heeft op ons milieu. Jaarlijks gooien we ontzettend veel spullen weg, zoals wattenschijfjes, broodzakjes en shampoo verpakkingen. Vaak zijn deze producten niet eens nodig en daarom wil ik je laten zien hoe het anders kan. Ik heb mijn favoriete zero waste producten voor je op een rijtje gezet. Je koopt ze één keer en daarna kan je ze vaak ontzettend lang gebruiken. Duurzaam én ook fijn voor je portemonnee dus! 

 

zero-waste-producten

 

De fijnste zero waste producten

 

Wasbare wattenschijfjes

Ik gebruik deze wattenschijfjes nu al een tijdje en vind het echt een uitvinding! Als je elke dag gewone wattenschijfjes gebruikt gooi je in een jaar 365 wattenschijfjes weg. Dat kan ook anders, namelijk door het gebruiken van wasbare wattenschijfjes. Deze koop je per zes stuks en kan je gewoon in de wasmachine doen om uit te wassen. Zo kan je ze weer hergebruiken en dat scheelt een hele hoop afval.

Wasbare wattenschijfjes, 6 stuks €8,99 Holland & Barrett

 

wasbare-wattenschijfjes

 

Bee’s Wax wrap voor brood

Zeg maar dag tegen al die dagelijkse plastic broodzakjes! De Bee’s Wax wrap vind ik ideaal als ik onderweg ben en een paar boterhammen mee wil nemen. Je wikkelt het er zo in en dankzij de bijenwas blijft het gewoon zitten. Daarnaast kan je deze wrap ook prima gebruiken als je iets wilt afdekken in de koelkast. Na gebruik was je de wrap af met lauw water en is hij weer zo goed als nieuw. Handig toch? Het scheelt een hele hoop aluminiumfolie en plastic zakjes. 

Bee’s Wax wrap groot, €18,50 Ekoplaza

 

Rietjes van roestvrij staal

Deze rietjes van roestvrij staal gebruik ik graag voor smoothies. Ik heb veel verschillende soorten zero waste rietjes getest, maar toch vind ik deze rietjes het fijnste om uit te drinken. De rietjes kan je gewoon afwassen in een sopje en zo weer hergebruiken. Ook handig om mee te nemen in je tas!

Rietjes van roestvrij staal, €0,95 per stuk Dille & Kamille

 

Katoenen fruittasje

Een katoenen tasje heb ik eigenlijk standaard in mijn boodschappentas zitten. Ideaal voor los fruit, zoals appels of nectarines. Ik sta er soms echt versteld van hoeveel mensen al hun groenten en fruit in verschillende plastic tasjes stoppen. Al dat single-use plastic is helemaal nergens voor nodig, zorg gewoon dat je je eigen tasjes bij hebt. Daarnaast is dit tasje ook erg duurzaam, want het is gemaakt van 100% biologisch katoen. 

Nettas €3,99 € Ekoplaza

 

zero-waste-producten

 

Bamboe tandenborstel

Een bamboe tandenborstel staat niet alleen hip in je badkamer, maar is ook erg fijn in gebruik! De tandenborstel is gemaakt van bamboe, een van de meest milieuvriendelijkste materialen ter wereld. Een tandenborstel waar je vrolijk van wordt dus. Deze bamboe tandenborstel is verkrijgbaar in twee varianten, een soft brush en een medium brush. Zelf gebruik ik de medium brush en deze kan ik zeker aanraden. 

Bamboe tandenborstel, €3,49 Holland & Barrett. 

 

Scrub handschoen van plantaardige vezels

Af en toe je huid scrubben kan erg goed zijn voor het verwijderen van dode huidcellen. Ik scrub mijn lichaam vaak één keer per week en doe dat met een scrub handschoen van plantaardige vezels. De meeste scrub handschoenen zijn namelijk gemaakt van synthetisch materiaal, zoals polyester en polyamide. Niet goed voor het milieu en al helemaal niet voor je huid. Daarnaast voelt deze scrub handschoen erg goed aan op je huid en is het gemaakt van duurzame materialen. 

Scrub handschoen €3,49 Holland & Barrett

 

Tandpasta tabletjes 

Sta je er wel eens bij stil hoeveel plastic verpakkingen je jaarlijks weggooit? Door te kiezen voor zero waste verpakkingen kan dat veel schelen. Zo kocht ik een tijdje geleden tandpasta tabletjes. Als je deze tandpasta tabletjes in je mond hebt beginnen ze te schuimen en kan je je tanden gaan poetsen. Dat scheelt enorm veel tubes tandpasta per jaar en bovendien ook erg handig voor onderweg. 

Tandpasta tabletjes, €5,99 voor 125 stuks, Ekoplaza

 

zero-waste-producten

Hopelijk kan ik je zo inspireren om wat meer zero waste te leven. Heb jij nog fijne producten die je mij aanraadt? Laat het me dan weten in de comments.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz