fbpx ...

Deze chia pudding met gebakken banaan is zó lekker als ontbijt. Gebakken banaan is al een feestje op zich, maar helemaal heerlijk in combinatie met hazelnoten en pure chocolade. Bovendien heb ik deze chia pudding extra romig gemaakt door er kokosmelk aan toe te voegen. Zo krijgt de chia pudding een lichte kokossmaak, wat ik persoonlijk erg lekker vind. Natuurlijk bestaat de chia pudding niet alleen uit kokosmelk, aangezien het dan veel te vet zou worden als ontbijt. Vandaar dat ik deels kokosmelk en deels plantaardige melk gebruikt heb bij deze chia pudding. Zo wordt de chia pudding lekker romig zonder dat het een caloriebom is. Een heerlijk ontbijt waar je energie van krijgt!

 

De voordelen van chia zaden

 

Eet jij wel eens chia zaden? Ik voeg ze zelf vaak toe aan een smoothie, maar ook over mijn havermoutpap strooi ik graag wat van deze magische zaadjes. Chia zaden zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels en Omega 3-vetzuren. Zeker als je vegetarisch of veganistisch eet heb je al snel een tekort aan Omega 3. Vandaar dat deze chia pudding zo fijn is, zo weet je zeker dat je voldoende Omega 3 binnen krijgt. Daarnaast zorgen de vezels in de chia zaden er ook voor dat je goed naar de wc kan. Ideaal als je een langzame stofwisseling hebt! 

Deze chia pudding met gebakken banaan is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Rijk aan omega 3
  • Boordevol vezels

Laat je me weten wat je van deze chia pudding met gebakken banaan vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chia-pudding-met-gebakken-banaan

chia-pudding-met-gebakken-banaan 

Chia pudding met gebakken banaan

 

Ingrediënten 
(Voor 2 porties)

Chia pudding
6 eetlepels chia zaden
200 ml plantaardige melk (amandelmelk, havermelk etc.)
200 ml kokosmelk 
1 eetlepel ahorn siroop

Toppings
1/2 citroen
1 banaan
30 gram hazelnoten
20 gram pure chocolade, 85%

 

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan
2 schaaltjes of weckpotjes

 

Bereiding

1. Doe de chia zaden samen met de plantaardige melk, kokosmelk en ahorn siroop in een grote kom. Roer goed door elkaar en laat 30 minuten staan. Zo wordt het een dikke pudding. Roer af en toe even door zodat er geen klonten ontstaan.

2. Snijd de banaan in de lengte doormidden.

3. Snijd de citroen open en pers het sap in de pan. Bak de banaan in het citroensap op middelhoog vuur, tot deze goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

4. Hak ondertussen de pure chocolade en hazelnoten fijn.

5. Verdeel de chia pudding over twee schaaltjes en garneer met gebakken banaan, hazelnoten en pure chocolade.

Tip: Je kan de chia pudding ook een hele nacht laten weken, dan hoef je ‘s ochtends alleen nog maar even de banaan te bakken.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

chia-pudding-met-gebakken-banaan

info@zonderz