fbpx ...

Waar kan je lekker eten in Antigua, Guatemala? Ik heb mijn favoriete restaurants voor je op een rijtje gezet! Antigua is een gezellige oude stad waar je prima een paar dagen kan verblijven. De stad heeft veel kleine straatjes, vrolijk gekleurde huizen en goede restaurants. Ook vegetarisch eten in Antigua is helemaal geen probleem, er zijn genoeg restaurants met vega(n) opties. De Guatemalaanse keuken bestaat vooral uit vlees en kaas, iets waar ik zelf niet zo van houd. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar de leukste gezonde restaurants in Antigua. Van vegan burgers tot heerlijke salades, er is genoeg keus voor foodies in Antigua!

 

lekker-eten-in-antigua

 

8x lekker eten in Antigua

 

Samsara

Samsara is een schattig tentje waar je terecht kan voor heerlijke vegan maaltijden. Denk aan courgetti met spicy tempeh, een broodje gegrilde groenten met vegan mozzarella of een rijkgevulde salade. Ook hebben ze hier lekkere ayurvedische drankjes, zoals golden milk en chai latte. Naast alle gezonde maaltijden kan je bij Samsara ook terecht voor homemade vegan taartjes! Een fijne plek voor ontbijt, lunch of diner. 

Samsara – 6a Calle Poniente 33, Antigua, Guatemala.

 

Choco Museo

Bij het chocolademuseum van Antigua kan je natuurlijk niet echt eten, maar wel héél veel smullen! Hier moet je even heen als je een chocolade liefhebber bent. Naast veel soorten chocolade maken ze hier ook dagelijks vers ijs. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op ijs, dus ik genoot hier van een vegan chocolade ijsje. Ook kan je bij het Choco Museo workshops doen, waarbij je leert om zelf chocolade te maken. Zeker een aanrader als je wat meer tijd te besteden hebt in Antigua.

Choco Museo – 5a Avenida Norte 13, Antigua, Guatemala

 

icecream-antigua

 

La Bruja

Voor lekker eten in Antigua moet je bij La Bruja zijn! Hier serveren ze heerlijke vegan burgers, die je helemaal zelf mag samenstellen. Je kan kiezen uit tien soorten burgers, zoals linzen-, tempeh- of falafel burgers. Daarnaast heb je keuze uit verschillende toppings en sausjes. Ook erg lekker met zoete aardappel frietjes erbij. Alles wordt hier vers bereid en dat proef je ook. Geef je niks om burgers? Dan heeft La Bruja nog genoeg andere lekkere maaltijden op het menu staan. 

La Bruja – 4 calle Oriente dentro del CC La Fuente, Antigua, Guatemala

 

Açaí Antigua

Voor gezond ontbijt in Antigua is Açaí Antigua de plek waar je moet zijn. Hier kan je kiezen uit vrolijk gekleurde acai bowls, verse wafels en lekkere smoothies. Een gezellig eettentje met veel gekleurde tafels en stoelen. Naast ontbijt kan je hier ook terecht voor lunch of diner. Zo serveren ze bijvoorbeeld ook lekkere buddha bowls en panini’s.

Acai Antigua – Calle Poniente #3 a un Costado de La Merced 1, Antigua, Guatemala

 

Roots 

Ik was echt enorm verrast door het restaurant Roots in Antigua. Ze hebben hier voor iedereen wat wils, of je nu een carnivoor of vegetariër bent. Je kan hier zelf je favoriete smoothie laten samenstellen of kiezen voor een uitgebreide maaltijd. Ik ging voor voor een salade met gegrilde asperges, zoete aardappel en spicy tofu. Ook kan je bij Roots terecht voor Mexicaanse burrito’s, pita’s met falafel of homemade burgers. De inrichting is erg knus en daarom een fijne plek voor ontbijt of lunch!

Roots – 4a Calle Oriente, Antigua, Guatemala

 

lekker-eten-in-antigua

gezonde-restaurants-guatemala

 

Cactus

Is de Mexicaanse keuken helemaal jouw ding? Neem dan een kijkje bij Cactus, een knusse taco bar in het centrum van Antigua. Hier heb je enorm veel keus aan Mexicaanse maaltijden, zoals taco’s, burrito’s en enchiladas. We bestelden hier als voorafje nacho’s met guacamole en genoten daarna van vers belegde taco’s. Je krijgt dan vier taco’s die belegd zijn met heerlijke ingrediënten. Je kan de maaltijden zelf nog extra pittig maken met de homemade chili sausjes die je erbij krijgt. Wel een klein nadeel: voor vegetariërs is er niet super veel keus. 

Cactus – 6a Calle Poniente, Antigua, Guatemala

 

Apetito

Apetito was ons favoriete Italiaanse restaurant in Antigua. Misschien een beetje gek om Italiaans te eten als je in Guatemala bent, maar soms wil je gewoon even wat anders. Apetito is gelegen in een gezellige tuin en alle tafeltjes zijn knus verlicht met kaarslicht. Daarom is dit dan ook de place to be als je een keertje romantisch wilt dineren. Wij hebben hier genoten van Italiaanse pizza’s met een lekkere fles rode wijn erbij.  Naast pizza’s serveren ze hier ook veel verschillende soorten tapas.

Apetito – 4a Avenida Norte 16 del CC La Fuente, Antigua, Guatemala

 

lekker-eten-in-antigua

 

Mercado Santa Lucia 

Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan te markt van Antigua, Mercado Santa Lucia. Deze markt is sowieso een leuke ervaring op zich, dankzij de vrolijke kleuren en aardige Guatemalteken. Een fijne plek om voor een prikkie verse papaya’s en mango’s te scoren. Ook kan je hier terecht voor souvenirs, zoals gekleurde armbandjes, tafelkleden en hangmatten. De prijzen voor souvenirs zijn hier veel goedkoper dan in het centrum van Antigua en bovendien is het op de markt geen probleem om te onderhandelen.

Alameda Santa Lucia, Antigua Guatemala, Guatemala

 

Hopelijk kan je met deze tips lekker eten in Antigua. Heb je zelf nog leuke restaurants gespot in Antigua? Laat het mij dan weten in de comments! Ben je benieuwd naar al mijn reisartikelen? Lees ze hier
 
info@zonderz