fbpx ...

Wauw, wat is deze cheesecake mousse met vijgen een heerlijk dessert! Wist je dat je deze mousse gewoon maakt van cashewnoten? Door cashewnoten een tijdje te laten weken worden ze erg zacht. Daarna mix je ze met wat kokosmelk, vanille, ahorn siroop en citroensap en je cheesecake mousse is klaar. Dankzij de cashewnoten zit de cheesecake mousse boordevol gezonde vetten. Daarnaast is de mousse ook 100% vegan en lactosevrij. Zo kan iedereen er lekker van smullen.

 

vegan-kerst-dessert

 

Vegan cheesecake mousse

 

Deze cheesecake mousse versierde ik met vijgen, aangezien het vijgenseizoen weer is begonnen. Ik ben dol op verse vijgen! Het vijgenseizoen is altijd redelijk kort en loopt van juli tot september. In die periode zijn vijgen ook wat goedkoper dan bijvoorbeeld in december. Daarom is het nu het juiste moment om er lekker van te genieten. Ik eet ze het liefst zo uit het vuistje, met schil en al. Toevallig vroeg iemand mij laatst via Instagram of je de schil eigenlijk wel kan opeten. Natuurlijk kan dat gewoon! De schil is erg zacht en zit boordevol vitaminen.

Het recept van de cheesecake mousse heb ik niet helemaal zelf bedacht. Ik zag deze nutella cheesecake mousse voorbij komen en vond het een leuk idee. Mijn variant is alleen iets makkelijker om te maken. Ben je niet zo fan van vijgen? Dan kan je de mousse ook versieren met een ander soort fruit. Frambozen en banaan zijn ook erg lekker in combinatie met deze romige mousse. 

Deze cheesecake mousse met vijgen is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Super makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze cheesecake mousse met vijgen vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

cheesecake-mousse-met-vijgen cheesecake-mousse-met-vijgen

 

Cheesecake mousse met vijgen

 

Ingrediënten
(Voor 3 personen)

200 gram ongebrande cashewnoten (8 uur geweekt in water)*
120 ml volvette kokosmelk
3 eetlepels ahorn siroop
3 eetlepels vers citroensap
1,5 theelepel vanille extract
1 verse vijg
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
3 kleine glaasjes of weckpotjes

 

Bereiding

1. Zorg dat de cashewnoten 8 uur geweekt zijn in water. *Heb je weinig tijd? Week ze dan 1 uur in kokend water. 

2. Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ongeveer een halve minuut fijn. Voeg daarna de kokosmelk, ahorn siroop, citroensap, vanille extract en zout toe. Schraap even langs de zijkant met een lepel als dat nodig is. Maal nog 2-3 minuten totdat het een romige substantie is.

3. Schep de mousse in een grote kom en zet een halfuur in de koelkast om ietsje harder te worden.

4. Verdeel de mousse over 3 glaasjes en garneer met kleine partjes vijg.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.

 

vegan-dessert

info@zonderz