Kip in teriyakisaus, wie vindt dat nou niet lekker? Toen ik zelf nog vlees at bestelde ik het vaak als bijgerecht wanneer we sushi gingen eten. Vooral de teriyakisaus vond ik heerlijk. Daarom leek het mij leuk om dit recept voor jullie te maken, maar dan helemaal Zonderzooi-proof en natuurlijk ook vegetarisch! Zo blijven de kippen vrolijk rondlopen en kan je toch lekker genieten van kip in teriyakisaus.

 

Zelf teriyakisaus maken

 

Wist je dat zelf teriyakisaus maken helemaal niet moeilijk is? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en in een paar minuten ben je klaar. Bovendien is zelfgemaakte teriyakisaus net wat gezonder dan teriyakisaus uit een fles. Daar zit vaak enorm veel zout in, terwijl hier maar twee eetlepels sojasaus in gaan. Veel beter voor je lichaam! Voor deze zelfgemaakte teriyakisaus gebruikte ik sesamolie, sojasaus, water, ahorn siroop en knoflook. Om de saus wat dikker te maken voegde ik wat maïzena toe. Maizena is eigenlijk gewoon zetmeel uit maïs, niks om je druk over te maken dus. Het zorgt er voor dat de saus lekker dik en wat romiger wordt.

Na het bakken garneer je de vegetarische kip met wat sesamzaadjes en bosui. Dat geeft het gerecht een heerlijke smaak. Dit is een lekker bijgerecht om bijvoorbeeld te eten met wat rijst en boontjes. Ook een aanrader om dit te maken met soba noedels en roerbakgroenten.

Deze vegetarische kip in teriyakisaus is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten
  • Super makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegetarische kip in teriyakisaus vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische-kip-in-teriyakisaus

vegetarische-kip-in-teriyakisaus

 

 

Vegetarische kip in teriyakisaus

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Teriyakisaus
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels sojasaus
70 ml water
3 eetlepels ahorn siroop
1 teentje knoflook
1 theelepel maizena

Verder
160 gram vegetarische kipstukjes
1 eetlepel sesamzaadjes
1 bosui

 

Benodigdheden

Koekenpan
Kookpan

 

Bereiding

1. Snijd de knoflook fijn en de bosui in dunne ringen.

2. Doe de sesamolie in een pannetje en zet het vuur middelhoog. Voeg de sojasaus, water en ahorn siroop toe en roer door elkaar. Zorg dat alles goed opgelost is en voeg daarna de fijngesneden knoflook toe.

3. Meng 1 theelepel maïzena met 2 theelepels water in een glas. Zorg dat het volledig opgelost is en voeg dit toe aan het pannetje. Blijf koken en roer nog 1-2 minuten door met een garde, zodat de saus dikker wordt. Laat de saus even afkoelen.

4. Doe de vegetarische kip in een schaaltje en voeg 3/4 van de teriyakisaus toe. Hussel goed door elkaar en laat een kwartier marineren.

5. Bak ondertussen de sesamzaden een paar minuten goudbruin in een pan zonder olie. Zet even apart.

6. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de vegetarische kip toe, samen met de overgebleven teriyakisaus. Bak dit 6 minuten op hoog vuur, zodat het mooi bruin kleurt.

7. Garneer de vegetarische kip met de sesamzaadjes en wat fijngesneden bosui.

Tip: Serveer deze vegetarische kip in teriyakisaus met wat rijst en boontjes.

Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Bestel dan nu het Zonderzooi inspiratie magazine, boordevol lekkere recepten, DIY’s en inspirerende artikelen.

vegetarische-kip-in-teriyakisaus