fbpx ...

Deze avocado-yoghurt dip is erg lekker voor op de boterham of op een toastje. Eigenlijk is dit recept echt heel spontaan ontstaan. Ik wilde namelijk guacamole maken, maar ik had geen limoenen of rode peper in huis. Gelukkig vond ik nog wel een bakje sojayoghurt in mijn koelkast en toen besloot ik dit maar te mengen met avocado en wat mosterd. Tadaaa: zo ontstond deze frisse avocado-yoghurt dip. Sinds ik dit recept ontdekt heb smeer ik hem bijna elke dag op mijn boterham. Ook fijn: in een minuutje heb je deze spread al gemaakt!

 

Avocado-yoghurt dip voor op brood

 

Vaak krijg ik de vraag wat je het beste als gezond broodbeleg kan kiezen. Zeker als je vegetarisch of veganistisch eet kan dat soms lastig zijn. Elke dag hummus op je boterham wordt ook een beetje saai, toch? Ik vind het erg tof om te experimenteren met nieuwe dingen, zoals deze gezonde paprikaspread of speculaaspasta. Zelf je eigen smeersels maken is hartstikke leuk en bovendien weet je dan ook precies wat er in zit. Daarom was ik ook zo blij toen ik deze avocado-yoghurt dip had ontdekt. De combinatie van de romige avocado en frisse yoghurt is erg lekker. Daarnaast geeft de mosterd net dat beetje extra pit. Een beetje zout erbij voor de smaak en klaar is Kees.

Deze avocado-yoghurt dip is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Erg makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

avocado-yoghurt-dip

avocado-yoghurt-dip

 

Recept avocado-yoghurt dip

 

Ingrediënten
(Voor 2 boterhammen)

1/2 rijpe avocado
3 eetlepels ongezoete sojayoghurt
1 theelepel dijon mosterd
Snufje zout

 

Bereiding

1. Doe de avocado in een schaaltje en prak fijn met een vork.

2. Voeg de sojayoghurt, mosterd en zout toe en roer goed door elkaar.

Tip: Wil je deze dip serveren op een feestje, bijvoorbeeld voor op een toastje? Verdubbel dan de aantallen voor een vol schaaltje.

 

info@zonderz