fbpx ...

Ben je gek op pindakaas? Dan zijn deze brownies met pindakaas swirl iets voor jou! Zelf ben ik een echte pindakaas lover en eet ik het liefst elke dag wel pindakaas. Vooral medjoul dadels met pindakaas zijn mijn grootste verslaving. Daarom vond ik het tijd om eens een bakrecept met pindakaas te maken. En wat is er nu lekkerder dan chocolade brownies te combineren met pindakaas?

Deze brownies zijn lekker zoet en zacht, maar toch hebben ze ook een goede bite. Mocht je je nu afvragen waarom je ahorn siroop én kokosbloesemsuiker nodig hebt, onthoud maar gewoon dat ik ze vier keer heb getest. Deze combinatie is echt het allerbeste. Pas maar op dat je niet alle brownies in je eentje opeet, want ze zijn erg verslavend!

 

brownies-pindakaas-swirl

brownies-pindakaas-swirl

 

Brownies met pindakaas swirl

 

Zelf kies ik altijd voor 100% puur pindakaas, die kan je tegenwoordig overal vinden. Dan weet je zeker dat er niks anders in zit dan pinda’s. Veder zou ik voor deze brownies kiezen voor een pindakaas zonder stukjes, deze is erg vloeibaar waardoor je mooie cirkels kan maken. De pindakaas swirl geeft een heel tof effect aan de brownies, terwijl het helemaal niet lastig is om te creëren. Je maakt gewoon cirkels van pindakaas, die je later uitveegt met een houten mesje. Makkelijk he?

In dit recept zit ook margarine verwerkt om de brownies lekker smeuïg te maken. Ik gebruikte Becel Original vloeibaar, een vloeibare margarine die ideaal is voor bakrecepten. Wist je dat margarine gemaakt wordt van verschillende plantaardige oliën, zoals zonnebloem- en koolzaadolie? Ik maakte laatst zelf margarine en stond er echt versteld van hoe natuurlijk het was! Het is een mix van oliën, water, zout, zuur en een kleurstof, zoals wortelsap. Helemaal Zonderzooi-proof dus! Daarnaast bevat Becel Original veel gezonde vetzuren, zoals Omega 3 en 6. Het is belangrijk om deze vetzuren elke dag voldoende binnen te krijgen. Tijd om lekker te gaan bakken!

Laat je me weten wat je van deze brownies met pindakaas swirl vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-dessert

pindakaas-brownies

chocolade-dessert

 

Recept brownies met pindakaas swirl

 

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 8 stuks)

130 gram pure chocolade 72%
170 gram Becel Original vloeibaar
225 gram ahorn siroop
50 gram kokosbloesemsuiker
3 eieren
130 gram (glutenvrij) havermeel
4 eetlepels 100% puur pindakaas (zonder stukjes)
1/2 theelepel zout

 

Benodigdheden

Oven
Brownie bakvorm (Ik gebruikte er een van 29x19x4 cm)
Grote kom
Mixer
Een grote en een kleine kookpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175˚C.

2. Hak de chocolade in kleine stukken. Doe deze samen met de Becel Original in een pan en smelt au bain marie. Roer goed door en zorg dat de chocolade helemaal is opgelost.

3. Doe het chocolademengsel in een grote kom. Voeg de ahorn siroop en kokosbloesemsuiker toe en meng met een mixer door elkaar.

4. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe en mix door elkaar.

5. Voeg het havermeel in delen toe en mix door elkaar. Voeg ten slotte het zout toe en mix nog een minuut, zodat alles goed opgeklopt is.

6. Bekleed de brownie bakvorm met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Zorg dat het goed verdeeld is en strijk glad met een spatel.

7. Giet de pindakaas met een lepel in vier cirkels over de brownie. Maak er daarna kleine achtjes van met een houten mesje of lepel.

8. Bak de brownie in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. Laat even een halfuur afkoelen zodat de brownie lekker knapperig wordt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz