fbpx ...

Sta je wel eens stil bij de hoeveelheid plastic die je dagelijks gebruikt? Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Denk aan plastic zakjes voor fruit, plastic rietjes in restaurants en alle etenswaren die verpakt zitten in plastic. Om heel eerlijk te zijn ben ik al dat plastic helemaal beu. Ik probeer zo min mogelijk plastic te gebruiken en kies voor duurzame oplossingen, waar ik je zo meer over vertel. Wist je dat er jaarlijks 331 miljoen ton nieuw plastic wordt geproduceerd? Daarnaast komt er jaarlijks 5 miljoen ton plastic in de zee terecht. Ik schrik echt van deze getallen en hoop dat ik je met deze blog kan inspireren om ook wat minder plastic te gebruiken.

 

minder-plastic-gebruiken

 

Zeg nee tegen plastic

 

Hoe kan je zelf iets doen aan het wereldwijde plasticprobleem? Begin eens met minder plastic gebruiken. In principe stem je met elke euro die je uitgeeft. Zorg dat je bewust bent van wat je koopt in de supermarkt of als je onderweg bent. Durf daarnaast ook eens vaker ‘nee’ te zeggen tegen plastic, zoals tegen rietjes in restaurants. Als restaurants steeds vaker horen dat niemand meer plastic rietjes hoeft, gaan ze het vanzelf ook niet meer inkopen. Daarom vind ik deze rietjes van Straw by Straw zo tof. Ze zijn 100% natuurlijk en gemaakt van niets anders dan stro. Ik heb ze getest en ze zijn ook veel sterker dan papieren rietjes. Bovendien zijn ze erg milieuvriendelijk: de rietjes zijn makkelijk composteerbaar en worden snel afgebroken door de natuur. Ik ben fan, een tof initiatief dat ook nog eens helemaal plasticvrij is!

 

minder-plastic-gebruiken

rietjes-van-stro

 

De duurzame ondernemerscommunity

 

Straw by Straw is één van de leden van de ondernemerscommunity Voor de Wereld van Morgen. Deze community is onderdeel van ASN Bank. Voor de Wereld van Morgen helpt duurzame ondernemingen om te groeien met hun bedrijf. Heb jij een eigen bedrijf en kan je wel wat support gebruiken? Meld je dan aan bij de ondernemerscommunity! Er zijn veel jonge bedrijven aangesloten bij deze community, zoals Straw by Straw. In de afgelopen twaalf jaar heeft Voor de Wereld van Morgen bijgedragen aan het succes van onder andere Seepje, Yoni en Fairphone.

Via deze link kan je je kosteloos aanmelden. Nadat jouw duurzame onderneming gecontroleerd en goedgekeurd is gaat de community je helpen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van publiciteit, coaching en training. Ook worden er vaak netwerkborrels met inspirerende sprekers georganiseerd. Daarnaast kan je deelnemen aan de ASN Bank Wereldprijs, waarbij je kans maakt op een startkapitaal van €25.000. Hoe fijn is dat als startende ondernemer? Met behulp van de ondernemerscommunity kan jij jouw groene droom gaan verwezenlijken!

 

Waarom doet ASN Bank dit?

 

ASN Bank heeft een hele mooie missie, namelijk het verduurzamen van de samenleving. Dit doen ze door het geld van klanten op de juiste manier te investeren, met respect voor mens, dier en natuur. Maar ook door duurzame ondernemingen te helpen groeien. Op die manier stimuleert ASN een duurzame vooruitgang. Dat is ook deze reden dat het platform Voor De Wereld van Morgen is opgericht.

Lees hier mijn artikel over de voordelen van overstappen naar een duurzame bank.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met ASN Bank. 

info@zonderz