fbpx ...

Met deze vegetarische butter chicken curry waan je je echt in India! Ik ben dol op de Indiase keuken, want Indiase curry’s zijn zo ontzettend lekker romig. Tijdens mijn reis door Sri Lanka heb ik veel Indiaas gegeten, maar ook thuis vind ik het heerlijk om Indiaas te koken. Daarom was het tijd om een Indiaas curry recept met jullie te delen! De butter chicken curry was altijd mijn favoriet toen ik nog vlees at, maar deze kan je natuurlijk ook helemaal vegetarisch maken. Je hebt tegenwoordig geen echte kip meer nodig, want vegetarische kip is net zo lekker! Ook de slagroom heb ik vervangen door kokosroom, zo is deze Indiase curry toch lekker romig. Zorg dat je een blik volvette kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast hebt staan en gebruik alleen de dikke kokoslaag voor dit recept.

 

vegetarische-butter-chicken-curry

 

Wat is gezonder: roomboter of margarine?

 

Een Indiase butter chicken curry wordt normaal gesproken gebakken in boter, vandaar de naam. Nu ben ik meer een voorstander van margarine, aangezien dit ook veel beter is voor het milieu. Door te kiezen voor meer plantaardige voeding help je mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. Voor dit curry recept gebruikte ik mijn favoriete margarine, namelijk Becel Pure. Deze margarine is 100% vegan, bevat geen gekke toevoegingen en is ook nog eens palmolie vrij!

Margarine is beter voor je lichaam dan roomboter, aangezien het veel onverzadigde vetzuren bevat. Deze vetzuren kan je lichaam niet aanmaken, maar zijn wel belangrijk. Daarnaast bevat Becel Pure Omega 3 en 6, welke beide zorgen voor een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Door te kiezen voor Becel Pure in plaats van roomboter krijg je dus veel goede vetzuren binnen en daar wordt je lichaam blij van!

 

Vegetarische butter chicken curry

 

Het maken van deze vegetarische butter chicken curry is echt een eitje. Je hebt dan wel veel verschillende kruiden nodig, maar de curry staat binnen 20 minuten op tafel. Vooral de garam masala zorgt voor een heerlijke Indiase smaak. Als je de kruiden eenmaal in huis hebt kan je de curry zo elke week maken. Zelf eet ik deze curry graag met vers naanbrood, welke je kan scoren bij de Indiase toko. Maar je kan het natuurlijk ook eten met rijst, dan is de curry ook gluten- en lactosevrij.

Deze vegetarische butter chicken curry is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan eiwitten

Laat je me weten wat je van deze vegetarische butter chicken curry vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische-butter-chicken-curry

vegetarische-butter-chicken-curry

 

Recept vegetarische butter chicken curry

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

160 gram vegetarische kipstukjes
2 zoete puntpaprika’s
200 ml tomato passato 
3 eetlepels Becel Pure of Becel Romig
400 ml volvette kokosmelk in blik (minimaal 12 uur gekoeld in de koelkast)*
2 teentjes knoflook
1 rode ui
2 cm verse gember
1/2 theelepel chilipoeder
2 theelepels garam masala
1/2 theelepel komijn
Snufje cayenne peper
Zout en peper
Handje verse koriander

Voor erbij: vers naanbrood of rijst

 

Benodigdheden

Braadpan

 

Bereiding

1. Snijd de ui, knoflook, gember en paprika fijn.

2. Doe 2 eetlepels Becel Pure in de pan en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Bak in ongeveer 4 minuten goudbruin.

3. Voeg daarna een halve eetlepel Becel Pure toe, samen met de ui, knoflook en gember. Bak een paar minuten en voeg daarna de garam masala, chilipoeder, komijn en cayenne peper toe. Roer goed door elkaar en bak 1 minuut.

4. Voeg daarna de blokjes paprika en tomato passato toe en roer alles door elkaar.

5. Schep alléén de dikke bovenste laag van de kokosmelk (ongeveer de helft van het blik) en voeg deze toe aan de curry. Roer door elkaar en laat de curry 10 minuten pruttelen op laag vuur.

6. Voeg ten slotte een halve eetlepel Becel Pure toe, samen met de peper en het zout. Roer alles goed door elkaar.

7. Serveer de curry met naanbrood of rijst en garneer met verse koriander.

*Gebruik een blik kokosmelk met ten minste 17% vet, dan wordt de curry lekker romig.

Tip: Wil je wat extra groenten toevoegen aan deze curry? Denk dan bijvoorbeeld aan bloemkoolroosjes. Deze kan je samen met de paprika toevoegen. 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel.

info@zonderz