fbpx ...

Wat een heerlijk weertje, tijd voor gazpacho van komkommer en avocado! Deze frisse gazpacho past goed bij de warme zomerdagen. Met dit weer eet ik het liefst veel koude maaltijden, zoals smoothies, salades en gazpacho. Nu is tomaten gazpacho wel een beetje geweest, vind je niet? Daarom vond ik dit zo’n leuk recept om met jullie te delen. Het recept van deze gazpacho met komkommer en avocado heb ik trouwens niet zelf bedacht, maar komt uit het boek Holy Happy Belly. Dit kookboek staat boordevol heerlijke ayurvedische recepten, welke zorgen voor een goede spijsvertering. Wie wordt daar nu niet vrolijk van?

 

Gazpacho van komkommer en avocado

 

Deze gazpacho van komkommer en avocado heb je binnen een handomdraai gemaakt. Je doet gewoon alle ingrediënten samen in de blender en klaar is Kees. Deze soep is echt een heerlijk voorgerecht voor in de zomer. De verse munt maakt de gazpacho lekker fris en de kokosyoghurt zorgt voor romigheid. Ook leuk: garneer de soep met wat extra munt voor een feestelijk effect.

 

holy-happy-belly

 

Holy Happy Belly

 

De recepten in Holy Happy Belly zien er stuk voor stuk heerlijk uit. Ik krijg gelijk zin om alles te gaan maken! Denk aan vegan sushi, amandel-kokoswafels en boekweit crèpes met spinazie en feta. Alle recepten in het kookboek zijn gebaseerd op de Ayurveda filosofie, welke ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal werkt. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk weinig af wist van Ayurveda, maar dankzij dit boek ben ik helemaal geïnspireerd. De recepten zorgen ervoor dat je je weer fit en energiek voelt en bovendien zijn ze allemaal vegetarisch. Het boek is geschreven door Bianca Fabrie en uitgegeven door Uitgeverij Snor. Je kan Holy Happy Belly hier bestellen.

Laat je me weten wat je van deze gazpacho met komkommer en avocado vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

holy-happy-belly

holy-happy-belly

gazpacho-van-komkommer

 

Recept gazpacho van komkommer en avocado

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 komkommer
1 rijpe avocado
250 ml water
5 takjes verse munt (alleen de blaadjes)
Sap en rasp van 1 limoen
2 eetlepels kokosyoghurt
Snufje zout

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

1. Snij de komkommer in de lengte doormidden, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.

2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snijd dat ook in stukjes. Doe de komkommer en avocado in de blender, samen met 250 ml water en de blaadjes munt.

3. Blend tot een gladde gazpacho. Breng op smaak met zout en limoensap.

4. Schep in kommen en garneer met een lepel kokosyoghurt en wat limoenrasp.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz