Kan je wel wat inspiratie voor gezond broodbeleg gebruiken? Ik heb de lekkerste soorten broodbeleg voor je op een rijtje gezet. Ik ben zelf dol op de gezonde paprikaspread voor op brood, maar ook de vegan speculaaspasta vind ik heerlijk. Gezond broodbeleg is erg makkelijk om zelf te maken en in verhouding vaak ook goedkoper dan dat je het koopt in de supermarkt. Ook fijn: al deze recepten zijn 100% vegan, lactosevrij en glutenvrij. Zo kan iedereen er lekker van genieten!

Laat je me weten wat je van deze recepten vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

6x gezond broodbeleg

 

Vegan speculaaspasta

 

gezond-broodbeleg

Voor deze vegan speculaaspasta heb je maar vier ingrediënten nodig! Heerlijk voor op brood, niet alleen voor jezelf maar ook voor kinderen.

 

Gezonde paprikaspread

 

gezonde-paprikaspread

Koop je vaak groentespreads? Maak ze gewoon eens zelf! Deze gezonde paprikaspread is erg makkelijk om te maken en lekker voor op de boterham.

 

Bietenspread met pinda’s

 

gezond-broodbeleg

Voor iedereen die gek is op bietjes: bietenspread met pinda’s! Deze bietenspread heeft een lichte pindasmaak en is heerlijk voor brood.

 

Vegan rode pesto

 

vegan-rode-pesto

Deze vegan rode pesto is echt mijn all time favorite. Lekker voor op de boterham met wat plakjes tomaat en basilicum bijvoorbeeld.

 

Gezonde chocoladepasta

 

gezonde-chocoladepasta

Ben je gek op chocoladepasta? Probeer dan eens deze gezonde chocoladepasta! Deze maak je met hazelnoten, dadels en cacao. Ook lekker voor kinderen.

 

Avocado-yoghurt spread

 

gezond-broodbeleg

Deze avocado-yoghurt spread is altijd een goed idee voor op de boterham. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en hij is zo klaar!

Hopelijk kan je hier weer wat inspiratie uit halen. Heb jij nog leuke gezond broodbeleg ideetjes? Laat het mij dan weten in de comments!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!