Kan je wel wat inspiratie voor gezond broodbeleg gebruiken? Ik heb de lekkerste soorten broodbeleg voor je op een rijtje gezet. Zelf ben ik dol op de gezonde paprikaspread voor op brood, maar ook de chocoladepasta vind ik heerlijk. Gezond broodbeleg zoals deze spreads zijn erg makkelijk om zelf te maken en in verhouding ook goedkoper dan de spreads uit de supermarkt. Bovendien weet je zo zeker dat er geen ‘zooi’ in zit, daar wordt je lichaam ook blij van! Ga jij een van deze voedzame spreads proberen? Enjoy!

Deze gezond broodbeleg recepten zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze gezond broodbeleg recepten vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

6x gezond broodbeleg voor op brood

 

Zoete aardappel spread

 

gezonde-zoete-aardappel-spread

Deze gezonde zoete aardappel spread is super makkelijk om te maken en heerlijk voor op brood. Je brengt deze spread op smaak met o.a. gerookt paprika poeder, komijn en cayenne peper. Ook ideaal voor op brood bij kinderen, gebruik dan iets minder kruiden.

 

Gezonde chocoladepasta

 

gezonde-chocoladepasta

Ben je gek op chocoladepasta? Probeer dan eens deze gezonde chocoladepasta! Deze maak je met hazelnoten, dadels en cacao. Ook lekker voor kinderen en véél voedzamer dan Nutella bijvoorbeeld.

 

Gezonde paprikaspread

 

gezonde-paprikaspread

Koop je vaak groentespreads in de supermarkt? Maak ze gewoon eens zelf! Deze gezonde paprikaspread is erg makkelijk om te maken en lekker voor op de boterham. Dankzij de paprika’s is deze spread ook rijk aan vitamine C. 

 

Bietenspread met pinda’s

 

gezond-broodbeleg

Voor iedereen die gek is op bietjes: bietenspread met pinda’s! Deze bietenspread heeft een lichte pindasmaak en is heerlijk voor brood. Bovendien is deze bietenspread ook rijk aan vitamine A, C en B11. Erg voedzaam dus dit vrolijk gekleurde broodbeleg. 

 

Vegan rode pesto

 

vegan-rode-pesto

Deze vegan rode pesto is echt mijn all time favorite. Lekker voor op de boterham met wat plakjes tomaat en basilicum bijvoorbeeld. En mocht je nog wat overhebben, dan is deze pesto ook ideaal voor op een toastje bij de borrel.

 

Avocado-yoghurt spread

 

gezond-broodbeleg

Deze avocado-yoghurt spread is altijd een goed idee voor op de boterham. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en hij is zo klaar! De combinatie van yoghurt en avocado is erg verfrissend.

Hopelijk kan je hier weer wat inspiratie uit halen. Heb jij nog leuke gezond broodbeleg ideetjes? Laat het mij dan weten in de comments!

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz