Kan je wel wat inspiratie voor gezond broodbeleg gebruiken? Ik heb de lekkerste soorten broodbeleg voor je op een rijtje gezet. Ik ben zelf dol op de gezonde paprikaspread voor op brood, maar ook de vegan speculaaspasta vind ik heerlijk. Gezond broodbeleg is erg makkelijk om zelf te maken en in verhouding vaak ook goedkoper dan dat je het koopt in de supermarkt. Ook fijn: al deze recepten zijn 100% vegan, lactosevrij en glutenvrij. Zo kan iedereen er lekker van genieten!

 

6x gezond broodbeleg

 

Vegan speculaaspasta

 

gezond-broodbeleg

Voor deze vegan speculaaspasta heb je maar vier ingrediënten nodig! Heerlijk voor op brood, niet alleen voor jezelf maar ook voor kinderen.

 

Gezonde paprikaspread

 

gezonde-paprikaspread

Koop je vaak groentespreads? Maak ze gewoon eens zelf! Deze gezonde paprikaspread is erg makkelijk om te maken en lekker voor op de boterham.

 

Bietenspread met pinda’s

 

gezond-broodbeleg

Voor iedereen die gek is op bietjes: bietenspread met pinda’s! Deze bietenspread heeft een lichte pindasmaak en is heerlijk voor brood.

 

Vegan rode pesto

 

vegan-rode-pesto

Deze vegan rode pesto is echt mijn all time favorite. Lekker voor op de boterham met wat plakjes tomaat en basilicum bijvoorbeeld.

 

 

Gezonde chocoladepasta

 

gezonde-chocoladepasta

Ben je gek op chocoladepasta? Probeer dan eens deze gezonde chocoladepasta! Deze maak je met hazelnoten, dadels en cacao. Ook lekker voor kinderen.

 

Hummus met kerrie

 

broodbeleg-hummus

Deze hummus met kerrie is altijd een goed idee voor op de boterham. Lekker met wat plakjes komkommer bijvoorbeeld!

Hopelijk kan je hier weer wat inspiratie uithalen! Heb jij nog leuke gezond broodbeleg ideetjes? Laat het mij dan weten in de comments!

Kan je nog meer inspiratie gebruiken? Bestel dan nu het Zonderzooi inspiratie magazine, boordevol lekkere recepten, DIY’s en inspirerende artikelen.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.