fbpx ...

Dit is de lekkerste vegan pecan karameltaart die je ooit geproefd hebt! Echt waar, ik stond zelf ook versteld van mijn eigen bakkunsten deze keer. Voor mijn 26ste verjaardag wilde ik een speciale taart maken, een taart die iedereen lekker vindt en ook nog eens helemaal Zonderzooi-proof is. Dat is gelukt met deze vegan pecan karameltaart. De karamel laag is zo lekker dat je maar wilt blijven snoepen van de taart. Daarnaast zorgen de pecannoten voor een goede bite. Ik weet zeker dat je met deze taart goed gaat scoren tijdens verjaardagen. Ook fijn: de taart is vegan, lactosevrij en glutenvrij. Zo kan iedereen er lekker van genieten!

 

Gezonde pecan karameltaart

 

Deze pecan karameltaart maakte ik met Becel Pure, een margarine met 100% plantaardige ingrediënten. Deze margarine is lekker romig en daarom ook ideaal voor het maken van taarten. Becel Pure is vrij van palmolie en conserveringsmiddelen, iets wat ik zelf erg belangrijk vind. Ik was laatst bij een event van Becel en daar maakten we zelf margarine. Ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk was, maar ook niet dat je er maar zo weinig voor nodig hebt. Becel Pure is namelijk gemaakt van maar een paar ingrediënten, zoals plantaardige oliën, water en zeezout.

 

vegan-pecan-karameltaart

 

Waarom is margarine gezond?

 

Plantaardige oliën zijn erg belangrijk voor je lichaam, aangezien deze rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Becel Pure is gemaakt met zonnebloem-, lijnzaad-, en koolzaadolie. Deze oliën bevatten van nature Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart, want ze dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Omdat je deze vetzuren niet zelf kan aanmaken is het belangrijk om deze via je voeding binnen te krijgen. Daarom vind ik Becel Pure ideaal! Niet alleen voor op brood, maar bijvoorbeeld ook door deze vegan pecan karameltaart. Zo kan je lekker genieten zonder schuldgevoel!

Deze vegan pecan karameltaart is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze vegan pecan karameltaart vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-pecan-karameltaart

vegan-pecan-karameltaart

 

Recept vegan pecan karameltaart

 

Bereidingstijd: 40 minuten + 4 uur opstijven

 

Ingrediënten

Bodem
125 gram amandelmeel
200 gram glutenvrije havermout 
80 gram Becel Pure of Becel Romig
4 eetlepels ahorn siroop
Paar snufjes zout

Karamel laag
40 gram Becel Pure of Becel Romig
40 gram kokosolie
145 gram ahorn siroop
50 gram amandelpasta
1 theelepel kaneel

Garnering
30 gram pecannoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
Quiche vorm met uitneembare bodem, doorsnee 20 cm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de havermout en amandelmeel samen in de keukenmachine en maal even goed fijn. Voeg daarna Becel Pure, ahorn siroop en zout toe en maal nogmaals door elkaar.

3. Verdeel het mengsel over de quiche vorm. Duw eerst de zijkanten goed aan en zorg dat je een rand hebt van een halve centimeter dik. Werk zo naar het midden van de taart toe en duw alles goed aan met je handen.

4. Bak de bodem in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin. Laat daarna 30 minuten afkoelen.

5. Maak de karamel laag. Doe de kokosolie, Becel Pure en ahorn siroop samen in een pannetje en breng aan de kook. Roer goed door tot alles is gesmolten en zorg dat het vuur niet te hoog staat. Voeg daarna de amandelpasta en kaneel toe en roer nogmaals door totdat alles opgelost is.

6. Laat de karamelsaus 15 minuten afkoelen en giet dit daarna over de bodem.

7. Zet de taart minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om hard te worden. Versier de taart voor het serveren met geroosterde pecannoten.

Tip: Bewaar de taart in de koelkast, zo blijft hij het lekkerst. De karamel laag wordt namelijk zachter als deze op kamertemperatuur komt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz