Een vegan speculaaspasta voor op je boterham, hoe lekker klinkt dat? Wij Nederlanders zijn dol op brood, maar soms is het best saai om elke dag maar hetzelfde op je boterham te eten. Daarom ben ik momenteel verslaafd aan deze vegan speculaaspasta! Heerlijk voor op de boterham, maar bijvoorbeeld ook op een rijstwafel als tussendoortje. Voor deze pasta heb je maar vier ingrediënten nodig, namelijk pecannoten, Becel Pure, ahorn siroop en koek & speculaas kruiden. Deze gezonde speculaaspasta is super makkelijk om te maken en is binnen een kwartiertje al klaar.

 

vegan-speculaaspasta

 

Vegan speculaaspasta met pecannoten

 

Ken jij Becel Pure eigenlijk al? Het is een 100% plantaardige spread van Becel, die geen palmolie bevat. Becel Pure is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor meer plantaardige voeding help je mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. Fijn toch? Dankzij Becel Pure is deze pasta ook rijk aan onverzadigde vetzuren, zoals Omega 3 en 6. Becel Pure kan je ook gewoon smeren als margarine op brood, maar met deze speculaaspasta is het helemaal smullen!

Ook voegde ik wat pecannoten toe aan dit recept. Zelf ben ik echt dol op pecannoten, zeker als ze geroosterd zijn. Er gaat niet alleen pecannoten pasta door dit recept, maar ook stukjes fijngehakte pecannoten. Zo heeft de pasta een heerlijke crunch, wat je boterham nóg lekkerder maakt.

Deze vegan speculaaspasta is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Vrij van palmolie
  • Glutenvrij
  • Rijk aan Omega 3

Laat je me weten wat je van deze vegan speculaaspasta vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-speculaaspasta

vegan-speculaaspasta

 

Recept vegan speculaaspasta

 

Bereidingstijd: 20-25 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 potje)

125 gram pecannoten
100 gram Becel Pure of Becel Romig
5 eetlepels ahorn siroop 
5 theelepels koek & speculaas kruiden

 

Benodigdheden

Keukenmachine
(Weck)potje

 

Bereiding

1. Rooster alle pecannoten een paar minuten in een pan zonder olie. Leg apart en laat 10 afkoelen.

2. Doe 100 gram pecannoten in de keukenmachine en maal fijn tot een pasta. Dit duurt maximaal 10 minuten. Het kan zijn dat de pecannoten soms aan de rand zitten, schraap ze er dan even af.

3. Doe daarna de Becel Pure, ahorn siroop en koek & speculaas kruiden in een grote mengkom. Mix dit 1-2 minuten door elkaar met een mixer.

4. Voeg daarna de pecannoten pasta toe en mix nogmaals door elkaar.

5. Hak de overgebleven 25 gram pecannoten fijn met een mes en roer ze door de pasta met een lepel. Schep de speculaaspasta in een potje en bewaar in de koelkast.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Becel. Lees hier mijn disclaimer. 

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met gezond eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!

info@zonderz