fbpx ...

Dit amandelijs met vegan karamelsaus is echt om van te smullen! Zoals je misschien wel weet ben ik dol op ijs. Het liefst eet ik elke week wel een ijsje. Maar nog fijner is dat Abbot Kinney’s nu heerlijk amandelijs op de markt heeft gebracht. Dit vegan amandelijs, Almond Frost, is gemaakt op basis van amandelyoghurt. Super lekker en nog gezond ook. Voor het maken van deze amandelyoghurt zijn amandelen gebruikt uit Sicilië. Deze amandelen zijn geroosterd en hebben daardoor een heerlijke smaak.

Voor dit dessert maakte ik ook vegan karamelsaus. Zelf karamelsaus maken is helemaal niet lastig. Er kwam geen boter aan te pas, maar alleen natuurlijke ingrediënten. De combinatie van het amandelijs met karamelsaus, chocolade en amandelen is heerlijk. Een lekker dessert voor tijdens een etentje. Dit dessert is 100% zonderzooi, dus je kan gewoon genieten zonder schuldgevoel.

 

almond-frost-amandelijs

 

Amandelijs met vegan karamelsaus

 

Almond Frost is lactosevrij ijs. Het is een plantaardig alternatief voor frozen yoghurt en heeft een hele frisse smaak. Dit ijs kan je prima eten als je een lactose allergie hebt of veganistisch bent. Daarnaast bevat het ijs ook veel minder vet en calorieën dan roomijs. Win-win dus. Ik zou het ijs zeker een keertje proberen en dan gelijk dit recept maken. Dat wordt smullen!

Dit amandelijs met vegan karamelsaus is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Veel te lekker om te delen

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

amandelijs-met-karamelsaus

 

almond-frost-ijs

 

amandelijs-met-karamelsaus

 

Recept amandelijs met karamelsaus

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Abbot Kinney’s Almond Frost (500 ml)
40 gram amandelpasta
30 gram kokosolie
3 eetlepels ahorn siroop
1/2 theelepel kaneel
40 gram pure chocolade
60 gram amandelen

 

Benodigdheden

Pannetje

 

Bereiding

1. Start met het maken van de vegan karamelsaus. Smelt de kokosolie samen met de ahorn siroop in een pannetje en roer goed door.

2. Wacht tot het vloeibaar is, zet het vuur uit en roer de amandelpasta en kaneel erdoorheen. Roer goed door en zorg dat er geen klontjes in zitten. Schenk de saus in een schaaltje en laat het 15 minuten staan om dik te worden.

3. Hak de pure chocolade en amandelen fijn met een groot mes.

4. Schep een paar bolletjes ijs in een schaaltje en garneer met karamelsaus, pure chocolade en amandelen.

Benieuwd naar het chocolade ijs van Abbot Kinney’s? Lees er hier meer over.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Abbot Kinney’s.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz